NAKON TROVANJA

Nikolina Pišek otkrila: Ne znam hoćemo li se ja i kćerka ikada potpuno izliječiti

I ja i Una moramo ići na kontrole i biti permanentno pod nadzorom, i to je zasad to, objasnila je voditeljica

Pišek: Prije nešto više od mjesec otrovale su se ugljen-monoksidom. Instagram

Avaz.ba

13.3.2021


Voditeljica Nikolina Pišek i njena šestogodišnja kćerka Una prije nešto više od mjesec otrovale su se ugljen-monoksidom u stanu u Zagrebu u kojem su tada živjele.

Tog dana su umalo izgubile život, a obje su tada završile u bolnici i posljedice trovanja trpe i danas. Liječenje im tek slijedi, a Nikolina je prije nekoliko dana ponovo završila u Hitnoj.


-I ona i ja imamo posljedice. Ja, doduše, imam više smetnji od nje, bar se nadam. Morat ću ići na liječenje, na terapije u hiperbaričnu komoru, a prije nekoliko sam dana završila na Hitnoj zbog nekih simptoma koji su posljedica trovanja. Una, pak, ima promjene na EEG-u, u moždanoj aktivnosti. Ono što su mi rekli jeste da svi koji su bili izloženi trovanju ugljen-monoksidom imaju povećani rizik od plućne embolije narednih 90 dana i na to moram posebno paziti još neko vrijeme. Ne znam hoćemo li se ikad potpuno izliječiti, mogu samo prenijeti šta su mi zasad rekli ljekari. I ja i Una moramo ići na kontrole i biti permanentno pod nadzorom, i to je zasad to - objasnila je voditeljica


Policijska istraga je u toku i plaira da tuži one koji su odgovorni za ovo, a u stan u kojem su ona i kćerkica umalo izgubile život, da voditeljicin suprug nije odreagovao na vrijeme, više ne namjerava da se vraća.


-Izašli smo iz tog stana. Nisam ništa preduzela u vezi sa saniranjem, jer ne namjeravam tamo da se vraćam.Taj stan je bez grijanja i tople vode i tamo je nemoguće živjeti. U svakom slučaju, tamo se više ne vraćam. Mi upravo mijenjamo adresu, u procesu smo kupovine kuće u Zagrebu - otkrila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.