LIL, LIL, KROKODIL

Uskoro u bh. kinima igrano-animirani film baziran na bestseler knjizi

Krokodilu Lilu glas je posudila svjetska muzička zvijezda Šavn Mendes čiji su se glas i pjesme sjajno uklopile u cijelu priču i film

Porodični film "Lil, Lil, krokodil". Promo

N. Aj.

7.10.2022

Glumačka postava koja obećava zabavu za cijelu porodicu u igrano animiranom filmu baziranom na istoimenoj bestseller knjizi

Ovog decembra imat ćemo priliku pogledati jedan "drugačiji“ porodični film. Drugačiji, ali u pozitivnom smislu. Uz pregršt zabave i dobre muzike kino publiku očekuje film "Lil, Lil, krokodil". Ekranizacija lika popularne dječje knjige Bernarda Vabera (Waber) iz 1965. dočekala je i svoj finalni trailer koji nam otkriva nove detalje ove porodične filmske poslastice.


Harizmatični zabavljač Hektor P. Valenti (Hector) P. Valenti, dobitnik nagrade Oskar Havijer Bardem (Javier) tražeći nešto neobično i "magično" za svoje nastupe pronalazi malenog krokodila koji pjeva, krokodila Lila. Ali spletom okolnosti, Hektor je primoran otići na putovanje te ostavlja Lila u potkrovlju svog stana. U međuvremenu, u stan useljava tročlana obitelj Prim (Primm) koja ubrzo otkriva svog novog cimera. I dok najmlađi član s oduševljenjem prihvaća novog prijatelja koji mu je podrška u novoj okolini, njegovi roditelji su skeptični oko krokodila u kući. Ipak, brzo shvaćaju da Lil unosi mnogo radosti i pozitivnih promjena u njihovim životima. Njihov idilični život će se zakomplikovati kada pohlepni susjed Gramps (Grumps) krene u lov na "neobične pojave" u zgradi pa Lilu ne preostaje ništa drugo nego da javnosti dokaže da je bezopasan i da ima pjevački talent.

Krokodilu Lilu glas je posudila svjetska muzička zvijezda Šavn Mendes (Shawn) čiji su se glas i pjesme sjajno uklopile u cijelu priču i film. Šavn je izjavio kako mu se koncept filma svidio jer glavni lik, krokodil Lil, ne juri za slavom uprkos svom velikom talentu već jednostavno želi imati porodicu, dom i povezati se s ljudima. Osim pjevanja, Šavn je sudjelovao i u kreativnom stvaranju "soundtracka" filma s autorima muzike. Ali, domaća publika, pogotovo ona najmlađa, ne treba brinuti jer će film biti sinkronizovan na naš jezik.

Šav Mendez kao Lil Krokodil. Promo

Rediteljski dvojac Džoš Gordon (Josh) i Vil Spek (Will Speck) te scenarist Vil Dejvis (Will Davies) već imaju bogato i uspješno iskustvo u komedijama i porodičnim filmovima te s navedenom muzičkom podlogom vrhunske zabave neće nedostajati. Uslovi za idealan porodični film za nadolazeću zimsku prazničnu sezonu su ispunjeni - ne propustite priču o prijateljstvu, velikom talentu i Lilu, Lilu, krokodilu kada film krajem godine stigne u bh. kina i bioskope u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.