KRALJ POPULARNOG ŽANRA

Stephen King odabrao omiljeni horor iz 2022. godine, mnogi su se složili s njim

adaptacija novele Joea Hilla iz 2004. godine. Finneyja Shawa, sramežljivog i pametnog 13-godišnjaka, otima sadistički ubica i zarobljuje ga u zvučno izoliranom podrumu iz kojega se ne čuje ni vrištanje

Insert iz filma "The black phone". Twitter

D. H.

5.1.2023

Kralj horora Stephen King odabrao je najbolji horor film produkcijske kuće Blumhouse u protekloj 2022. godini. Prema njegovom mišljenju, najbolji je jezivi film Crni telefon (The Black Phone) s Ethanom Hawkom i Masonom Thamesom u glavnoj ulozi.


"Crni telefon"

Produkcijska kuća Blumhouse proslavila se objavljivanjem odličnih horora s ne tako velikim budžetom. U posljednjih 20-ak godina izdali su više od 260 filmova koje uglavnom prepuštaju na distribuciju Universalu ili popularnim streaming platformama.

Na njihovo pitanje: "Koji je bio vaš omiljeni naslov iz Blumhouse produkcije u 2022.?", Stephen King je napisao Crni telefon. "Progovorio je", napisala je produkcijska kuća nakon Kingova odgovora.

Mnogi su se tviteraši složili sa Stephenom. "Također", "Taj film je tako jednostavan, a tako jeziv. Mrzim ga, ali ga volim. Toliko puta sam ga htio ugasiti", "Apsolutno", "Odličan izbor", "U mojih je top 10 filmova u 2022.", "Jako dobar film. Mladi glumci su bili najbolji", pisali su.


O čemu je riječ u filmu?

Crni telefon je adaptacija novele Joea Hilla iz 2004. godine. Finneyja Shawa, sramežljivog i pametnog 13-godišnjaka, otima sadistički ubica i zarobljuje ga u zvučno izoliranom podrumu iz kojega se ne čuje ni vrištanje. Kada isključeni telefon počne zvoniti, Finney otkriva da može čuti glasove prijašnjih žrtava ubojice.

Te su žrtve odlučne u tome da pomognu da se Finneyju ne dogodi ono što se dogodilo njima. Ethan Hawke glumi otmičara, Mason Thames otetog dječaka, Madeleine McGraw njegovu sestru, a Jeremy Davis oca.

Inače, Stephen King autor je 65 horor romana, uključujući kultne naslove poput Carrie, Isijavanje, Ono, Apokalipsa te su mnogi njegovi naslovi postigli veliki uspjeh ekranizacijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.