SLAVNI GLUMAC

Životni put Andrije Miloševića: Živio sam u vozu godinu

Plata mi je bila 210 eura, a stan sam plaćao 200

Andrija Milošević. Instagram

N. A.

18.4.2023

Andrija Milošević je danas jedan od omiljenih glumaca, veoma je uspješan u svom poslu, a profesionalni počeci mu nisu bili laki, naročito kada je tek došao u Beograd.

Jedan od omiljenih glumaca proslavio se u seriji "Mješoviti brak", a porodični dom napustio je sa svega šesnaest godina kada je kao talentovani srednjoškolac upisao Akademiju na Cetinju. Dok je snimao seriju, igrao je i u pozorištu, a tokom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji prisjetio se perioda kada nije bio u zavidnoj situaciji.

- Dok ja radim na televiziji, paralelno sam radio turneje, igrao predstave, igrao sam gotovo trideset predstava mjesečno. Putovao sam za Crnu Goru vozom. Ovdje odigram predstavu, odem na voz u 22 sata, stignem ujutro u Podgoricu. Tamo odigram predstavu, na voz, stignem ovdje … Živio sam u vozu godinu - izjavio je Andrija u emisiji kolege Milana Kalinića na K1 televiziji.

Iako nije živio u raskošu, nije pretjerano razmišljao o novcu. Produkcijom je, kako je objasnio, počeo da se bavi silom prilika, a s nekadašnjom plaćom jedva je krpio kraj s krajem.

- Plata mi je bila 210 eura, a stan sam plaćao 200. Ne pitaj me kako sam živio od 10 evra. Tako sam ja krenuo u to. Kada sam odradio "Survivor", vratio sam se u Beograd i šetao sam po Novom Beogradu, sjeo u jedan kafić i gledao kako gostuju Nikola Rokvić, Gru i još neko. Oni su se nešto raspravljali, meni tu padne na pamet da napravimo predstavu o rokeru, narodnjaku i reperu.. – prisjetio se Andrija kako je došao na ideju za predstavu "Pjevaj, brate", koja je postigla nevjerovatan uspjeh.

Danas je ispunjen i na poslovnom i na privatnom polju, a u februaru prošle godine ostvarila mu se najveća životna želja, njegova supruga Aleksandra Tomić na svijet je donijela sina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.