TEŠKE OPTUŽBE

“Marvel“ zvijezdi oduzima sve uloge?

Džonatan Mejdžors optužen za fizički napad na ženu

Džonatan Mejdžors. Društvene mreže

L. S. R.

20.4.2023

Američki glumac Džonatan Mejdžors (Jonathan Majors) mogao bi ostati bez svih uloga u „Marvelovim“ filmovima i serijama nakon što je prije nekoliko sedmica optužen za fizički napad na ženu.

Serija "Loki"

Već se pojavio u seriji „Loki“, a glavni je negativac u novom nastavku „Ant-Mana“. Međutim, kako pišu američki mediji, „Marvel“ sada razmatra zamjenu Mejdžorsa a nekim drugim glumcem za sve buduće projekte koji budu uključivali njegov lik Kanga The Conquerera.

Prema policijskom saopćenju, vlasti su pozvane u stan u Njujorku nakon što su odgovorile na poziv u kojem je muškarac bio uključen u porodičnu svađu sa ženom. Žena je policiji rekla da je napadnuta te je, kako stoji u saopćenju, zadobila lakše ozljede vrata i glave i prebačena je u bolnicu.


- Žrtva je obavijestila policiju da je napadnuta. Policajci su stavili 33-godišnjeg muškarca u pritvor bez opiranja. 

Lakše povrede

Žrtva je zadobila lakše ozljede glave i vrata i prevezena je u područnu bolnicu u stabilnom stanju - rekao je portparol njujorške policije u izjavi za „Associated Press“.

Glumac je nakon privođenja pušten iz pritvora i tvrdi da nije kriv ni za što.

Američki mediji poput "Varietyja" i "NY Posta" pišu kako su glumca za zlostavljanje naknadno prijavile još neke žene i da sada zajedno sarađuju s vlastima u istrazi protiv njega.

 Odmah se oglasila i Mejdžorsova advokatica, koja tvrdi da on nikoga nije zlostavljao i da za to imaju čvrste dokaze.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.