POZNATI KUHAR

Postojala je cijena: Džejmi Oliver otkrio koliko je izgubio tokom snimanja emisije

Njegov sin vuče ka kulinarskim vodama, pa mu je Džejmi udijelio ključni savjet

Džejmi Oliver. Instagram / Printscreen

M. Z.

22.4.2023

Džejmi Oliver otkrio je da je prije dvije godine tokom snimanja emisije "Keep cooking and carry on" pretrpio lični gubitak.

Obrisao fotografije

Poznati šef (47) priznao je da je slučajno obrisao sve fotografije i snimke iz proteklih 17 godina dok je prebacivao snimke producentima emisije.

- Pa, postojala je cijena koju sam morao da platim i to je vjerovatno gubitak svih fotografija i snimaka rođenja moje djece - rekao je Džejmi u intervjuu, inače otac Popi (21), Dejzi (20), Petal (14), Badija (12) i River (6).

- Uporno sam ponavljao, mora da postoji neki način da se povrate, međutim, prijatelj koji radi u Eplu mi je rekao da nema - dodaje.


S obzirom na to da njegov sin vuče ka kulinarskim vodama, Džejmi ima samo jedan savjet: "Jedini način da to uradite je da uradite kako treba."

- Tehnička i praktična strana kuhanja je jedna stvar, ali zaista zanimljiva i emotivna stvar u kuhanju je služenje ljudima, upoznavanje s uzgajivačima hrane i farmerima – to se ne može lažirati - dodaje, a prenosi ''Daily Mail''.

Poznati šef objasnio je da je, dok je vodio svoj restoran "Fifteen", većina mladih bila nezaposlena, s problematičnim pozadinama.


Badi, Džejmijev sin. Printscreen

- Doveli smo tu djecu ispred genijalnih farmera, ribara i proizvođača, to je ono što vas mijenja i definitivno ću to uraditi i sa svojim sinom, ako bude želio da ide tim putem. Svoj zanat će sigurno zaraditi - pojašnjava Džejmi.

Kulinarsko umijeće

Badi je već pokazao svoje kulinarsko umijeće kuhajući s tatom.

- Kada sam ga u subotu odveo na pijacu, imao je 70-godišnjake koji su govorili: ''Nikad se nisam baš zaljubio u tvog starog, ali vidio sam tvoj video i došao sam ovdje i donio skušu.''

On ima takav efekt na ljude, posebno na stariju generaciju. Zaista sam ponosan na njega, on je dobro dijete - zaključuje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.