NAJVEĆI NEUSPIJEH

Jedna uloga skoro je ubila karijeru Arnolda Švarcenegera

Riječ je o filmu "Super Mario Bros." iz 1993. godine, u kojem je Švarceneger trebao glumiti negativca

Arnold Švarceneger. AP

N. A.

19.5.2023

Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger) imao je prilično uspješnu karijeru u 90-ima glumeći u hit filmovima poput Terminatora i Istinitih laži. Njegova karijera je isto tako doživjela nekoliko udaraca jer je glumio u filmovima koji nisu dobro zaradili na kino blagajnama. Ali postoji jedna uloga koja je skoro ubila njegovu karijeru.

Naime, Švarceneger je u 90-ima razmišljao o glavnoj ulozi u filmu koji je zaradio samo 38.9 miliona dolara i ostao zapamćen kao jedan od najgorih filmova ikad. Isti taj film doživio je reboot u 2023. godini, a u njemu glumi Švarcenegerov zet Kris Prat (Chris Pratt).

Riječ je o filmu "Super Mario Bros." iz 1993. godine, u kojem je Švarceneger trebao glumiti negativca Brovsera (Bowsera). Zvijezda Terminatora je na kraju odbila ulogu, koja je otišla glumcu Dennisu Hopperu. Film je postao jedan od najvećih komercijalnih neuspjeha te godine, a kritičari su ga jednoglasno popljuvali.

"Super Mario Bros." nije uspio zaradom pokriti troškove produkcije, koji su koštali između 42 i 48 miliona dolara. Bob Hoskins, koji je glumio Marija, kasnije je izjavio da je film bio njegov najgori posao i najveće razočaranje te da se može vratiti u prošlost, da nikad ne bi prihvatio tu ulogu, piše "FandomWire".

Drugi popularni glumci koji su odbili uloge u filmu bili su Michael Keaton, Tom Hanks i Danny DeVito. DeVitu je ponuđeno i da režira film.

Zet Arnolda Schwarzeneggera , poznat po Čuvarima galaksije, glumi glavnu ulogu u animiranom filmu "The Super Mario Bros. Movie" iz 2023. godine. Ovaj film, koji još uvijek igra u kinima, dosad je zaradio preko 1.22 milijarde dolara iako nije toliko oduševio kritičare.

"The Super Mario Bros." trenutno je i najgledaniji film 2023. i peti najgledaniji animirani film svih vremena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.