SAGA SE NASTAVLJA

Bivša supruga Kevina Kostnera: Otkazao mi je kreditnu karticu, moram brinuti o djeci

Baumgartner je tvrdila da joj treba 248.000 dolara mjesečno kako bi mogla nastaviti s luksuznim životom na koji su djeca navikla

Par je bio u braku gotovo 20 godina. Hello

Z. K.

1.7.2023

Bivša supruga Kevina Kostnera (Costner) tvrdi da je glumac ograničio njena financijska sredstva nakon što je zatražila razvod i šesteroznamenkasti iznos mjesečne alimentacije. 

U sudskim podnescima Kristin Baumgartner (Christine) tvrdi da je voljna iseliti se iz njihovog kompleksa na plaži u Santa Barbari do kraja ljeta, ako glumac pristane na isplatu mjesečne alimentacije od 248.000 dolara.

Otkazao kreditnu karticu

Par je bio u braku gotovo 20 godina prije nego što su se rastali, navodeći kao razlog nepomirljive razlike. Tokom posljednjih nekoliko sedmica tvrdila je da ju je Kostner omalovažavao s ponudom za alimentaciju od 30.000 dolara mjesečno, a također joj je otkazao kreditnu karticu, ostavljajući je s ograničenim financijskim sredstvima premda je ona majka koja ostaje kod kuće bez prihoda.

- Otkazao je jednu od mojih kreditnih kartica i značajno smanjio moj kreditni limit na mojoj drugoj kreditnoj kartici, daleko ispod razine statusa quo, sve bez ikakve prethodne obavijesti - rekla je Baumgartner.

- Kevinova izjava da sam „odbila“ iseliti jednostavno nije istinita. Od pokretanja ovog razvoda, opetovano sam mu rekla (i izravno i preko advokata) da ću se iseliti nakon što bude donesen nalog ili sporazum o uzdržavanju djeteta. I poduzela sam korake kako bih pokazala svoju predanost tome istražujući dostupne mogućnosti stanovanja - rekla je Baumgartner.

Troje djece

Bivši supružnici imaju troje djece. Baumgartner je tvrdila da joj treba 248.000 dolara mjesečno kako bi mogla nastaviti s luksuznim životom na koji su djeca navikla. U prethodnim podnescima, Baumgartner je izjavila da nema imovine osim 50.000 dolara na svom tekućem računu, tvrdeći da je Kostner prošle godine zaradio 19 miliona dolara i da je porodici pokrio cjelokupne troškove od 6.6 miliona dolara.

Nakon što je Baumgartner podnijela zahtjev za razvod prošlog mjeseca, Kostner je podnio zahtjev za njeno iseljenje iz njihovog bračnog doma, pozivajući se na klauzulu u njihovom predbračnom ugovoru koja joj je navodno davala 30 dana da se iseli nakon početka brakorazvodne parnice.

Milion za kuću

Glumac je također tvrdio da je svojoj bivšoj supruzi platio milion dolara za novu kuću, ponudivši plaćanje hipoteke, osiguranja i poreza godinu, prema sudskim dokumentima. Ona je pak optužila Kostnera da je pokušao iseliti nju i djecu iz kuće prije donošenja naloga za uzdržavanje djeteta, što je on zanijekao.

- Kevin želi da unajmim stan bez financijskog plana. Međutim, moram razmišljati o naše troje djece. Suprotno je njihovim najboljim interesima obvezati se na najam koji si možda neću moći priuštiti, posebno zato što bi to u konačnici dovelo do višestrukih preseljenja - rekla je Baumgartner.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.