GLUMAČKA ZVIJEZDA

Samjuel L. Džekson otkrio zašto misli da nije nominiran za Oskara

Radio sam i na drugim filmovima gdje sam se znao pitati zašto su određeni trenuci izbačeni tokom montaže, rekao je glumac

Samjuel L. Džekson. Jordan Strauss/Invision/AP

N. Aj.

21.7.2023

Samjuel L. Džekson (Samuel L. Jackson) u nedavnom intervjuu otkrio je da je montaža filma u kojem je glumio možda utjecala na njegove šanse za nagradu Oskar. Glumac vjeruje da je mogao dobiti nominaciju za Oskara da nisu izrezali jednu od ključnih scena iz filma "Vrijeme ubijanja" (A Time to Kill), piše Deadline.

Džekson u filmu glumi Karla Lija Hejlija (Carl Lee Hailey), čiju kćerku Tonju (Tony) otmu i siluju dva bijelca. Hejli se zatim javi advokatu Džejku Bridžensu (Jake Brigance), kojeg igra Metju Mekonahi (Matthew McConaughey) za pomoć, no on mu priznaje da postoji šansa da će silovatelji njegove kćerke biti pušteni na slobodu.

Hejli zatim uzima stvar u svoje ruke i ubija napadače, a Bridžens odluči braniti ga na sudu.

Glumac je otkrio da je prvi dan snimanja radio na važnoj sceni koja je kasnije izbačena iz filma.


- Prvi dan snimanja tog filma držao sam govor s jednim glumcem. Cijela filmska ekipa je plakala nakon što sam završio. Pomislio sam si: "U redu, izgleda da sam na pravom putu." Ta scena na kraju nije završila u filmu. I znam zašto nije. Zato što to nije bio moj film i nisu mene pokušavali učiniti zvijezdom - rekao je Džekson.

Glumac je priznao da je to prvi put da mu se desilo nešlo takvo, ali s godinama je naučio zašto dolazi do takvih odluka tokom montaže filma.

- Radio sam i na drugim filmovima gdje sam se znao pitati zašto su određeni trenuci izbačeni tokom montaže. Saznao sam da je to zato što su ti trenuci ponekad veći od samog filma - otkrila je zvijezda "Paklenog šunda".

Iako Džekson danas shvata zašto je do takve odluke došlo u filmu "Vrijeme ubijanja", vjeruje da je njegov lik zbog izbacivanja te scene ispao hladnokrvniji nego što jeste, jer je izgledalo kao da daje sve od sebe kako bi se izvukao od kazne nakon dvostrukog ubistva. Da je ta scena ostala u filmu, djelovao bi više kao otac koji želi dati sve od sebe da bi zaštitio svoju kćerku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.