FINANSIJSKI DOPRINOS

Historijski potez glumca: Po ovome će Holivud pamtiti "The Rocka"

Fondacija Sag-Aftra, osnovana 1985. od strane Screen Actors Guild

Donacija stigla kao odgovor na pismo koje je dobio. Twitter

E. A.

26.7.2023

Dvajne Džonson (Dwayne Johnson), bivša WWE zvijezda i aktualna glumačka megazvijezda, dao je "veliki i historijski" finansijski doprinos fondaciji Sag-Aftra Foundation Relief Fund, koja pruža hitnu pomoć članovima sindikata tokom štrajka.

Najveća primanja

Džonsonova “sedmeroznamenkasta donacija” stigla je kao odgovor na pismo koje je predsjednica fondacije Kourtnej Vens (Courtney Vance) poslala 2700 glumaca s najvećim primanjima u filmskoj industriji.

- To je najveća pojedinačna donacija koju smo ikada primili od jedne osobe odjednom. I ono što je nevjerojatno je da će taj jedan ček pomoći hiljadama glumaca da zadrže hranu na svom stolu - rekao je izvršni direktor Fondacije Sag-Aftra, Sid Vilson (Cyd Wilson).

Ogromna velikodušnost

- Želim zahvaliti Dvajneu na njegovoj ogromnoj velikodušnosti, suosjećanju i inicijativi da se podigne na ovaj značajan i značajan način za našu zajednicu. Hvala vam u ime hiljada kojima će njegova historijska donacija pomoći - kazala je Vens.

Fondacija Sag-Aftra, osnovana 1985. od strane Screen Actors Guild, neprofitna je organizacija koja provodi razne programe pomoći za članove sindikata.

Vilson je rekao da se mnogi članovi Sag-Aftre suočavaju s “finansijskom propašću” tokom štrajka i da je čak i prije njegova početka fondacija primala “pet do deset puta više zahtjeva za finansijsku pomoć sedmicu nego prije i mislimo da će se to nastaviti povećavati”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.