GLUMAC

Kevin Spejsi proglašen nevinim: Glumac oslobođen optužbi za devet seksualnih napada

Poroti je bilo potrebno 48 sati da donese odluku

Kevin Spejsi proglašen nevinim. AP

D. R.

26.7.2023

Kevin Spejsi (Kevin Spacey) proglašen je nevinim, pošto je britanska porota tako odlučila kada je riječ o devet optužbi koje su vođene protiv njega, za seksualni napad, nepristojan napad i najozbiljniju optužbu - navođenje osobe da se uključi u penetrativnu seksualnu aktivnost.

Kako prenose strani mediji, slavni glumac počeo je da plače kada je čuo odluku suda.

Donošenje odluke

Poroti je bilo potrebno 48 sati da donese odluku.

Zvijezda "Kuće od karata" proveo je protekle četiri i po nedjelje u Southwark Crown sudu u Londonu, gdje se branio od optužbi. Tokom suđenja, porota je saslušala četvoricu muškaraca koji su podnijeli tužbe protiv glumca (nijedan od muškaraca ne može biti imenovan iz pravnih razloga).

Jedan od muškaraca, koji je često dolazio u kontakt sa Spejsijem početkom 2000-ih, tokom glumčevog angažmana na mjestu kreativnog direktora pozorišta Old Vic, rekao je da ga je Spejsi više puta hvatao za međunožje, uključujući i jedan put kada su bili na autoputu.

Sporazumni odnosi

Tom prilikom, muškarac, koji je rekao da je u to vrijeme vozio, tvrdio je da ga je Spejsi toliko snažno zgrabio za genitalije da je umalo skrenuo automobil sa puta. Spejsi je rekao da su muškarci imali "sporazumni" odnos koji je uključivao dodirivanje, ali je inače poštovao granice navodne žrtve. Glumac je u potpunosti negirao incident koji je bio blizu sudara i pružio dokaze da se to nije moglo dogoditi u vremenskom periodu na koji se muškarac žalio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.