ZVIJEZDA FILMA BARBIE

Evo zašto Margot Robi nije uspjela dobiti ulogu u hitu "Američka horor priča"

Australska glumica je stekla svjetsku slavu ulogom u filmu Vuk s Wall Streeta, koji je izašao 2013. godine

Margot Robi. Instagram

D. R.

26.8.2023

Iako je Margot Robi (Margot Robbie) danas najtraženija holivudska zvijezda, prije deset godina morala je ići od audicije do audicije kako bi dobila uloge, što joj nije uvijek polazilo za rukom. Jedna od takvih audicija bila je i ona za "Američku horor priču", piše Independent.

"Američka horor priča" je antologijska horor serija, koja se prikazuje na televizijskom kanalu FX. Svaka sezona ima zasebnu priču, a Robi je bila na audiciji za drugu sezonu serije nazvanu "Ludnica".

Najtraženija audicija svih vremena

Kasting direktor serije Erik Dovson (Eric Dawson) otkrio je da je Robi bila audiciji, ali nije rekao za koju ulogu.

- Margot puno toga ide u korist. Njena audicija mi je vjerojatno najdraža audicija svih vremena, a dogodila se tačno prije nego što je postala slavna. Bila je sjajna. Njena zvjezdana privlačnost je bila očita čim je ušetala u prostoriju - rekao je Dovson.

Svjetska slava

Australska glumica je stekla svjetsku slavu ulogom u filmu "Vuk s Wall Streeta", koji je izašao 2013. godine, a prije toga se pojavljivala u američkim serijama "Neighbours" i "Pan Am" te australskim produkcijama.

- Iako nije dobila tu ulogu, to je bio jedan od onih trenutaka gdje se kao kasting direktor zapitaš: "Ovo je zvijezda, šta ćemo s njom?" Odmah smo znali da je izvan našeg dosega. Ali to je zabavna stvar u odabiru glumaca, možete upoznati ljude kojima su karijere u usponu - otkrio je Dovson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.