GLUMI JOSEFA

Đuro za "Avaz" o seriji na Netflixu: Isprepadao kolege brzom vožnjom u gliseru

Bio je užitak raditi s odličnom "šarenom" ekipom Slavena

Đuro u seriji "Infamia". Društvene mreže

12.9.2023

Branko Đurić Đuro ovih dana se može vidjeti na Netflixu. Naime, Sarajlija s ljubljanskom adresom glumi u poljskoj seriji „Infamia“, koja se počela emitirati prije nekoliko dana. Serija ima osam epizoda, a on glumi Josefa.

Romkinja iz Poljske

Priča se odvija oko 17-godišnje djevojke koja želi postati hip-hop muzičarka uprkos strogim pravilima svojih roditelja.

Ona je rastrgana između romskih korijena i pritiska prijatelja...

- Na Netflixu je krenula serija koju sam snimao prošle godine u Poljskoj „Infamia“. Preporučujem. Pucnjava, ples, jurnjava, gliseri, pjesme, muzika ... sa so mange! – poručio je Đuro.

Za „Dnevni avaz“ je popularni Đuro govorio o snimanju u Poljskoj, atmosferi na setu, kolegama...

- Bio je užitak raditi s odličnom "šarenom" ekipom Slavena iz cijele šire regije. U ekipi su bili Bugari, Poljaci, Rusi, Česi, Slovaci ... svi većinom Romi. Na setu je bilo zabavno jer je u svakoj pauzi neko svirao gitaru, a grupa starijih Romkinja iz Poljske je pjevala stare, ali nama dobro znane pjesme – kaže Đuro za „Avaz“.

Đuro na snimanju serije. Facebook

Smisao za improvizaciju

Na upit da uporedi regionalnu i inozemnu produkciju, glumačka zvijezda nam kaže:

- Što se tiče poređenja domaće i strane produkcije, ne mogu porediti, jer sam u posljednjih 12 godina igrao samo u jednoj domaćoj produkciji, a sve ostale su bile strane. Mislim svakako da naše produkcije napreduju tako dobro u svemu da, ustvari, i nema velike razlike između snimanja za Netflix, AppleTV, BBC, RAI ... ili za neku domaću kuću. Njima možda nedostaje naš smisao za improvizaciju i sposobnost snalaženja u "vanrednim situacijama", a nama fali malo njihovog smisla za organizaciju i discipline.


Vožnja gliserom

Đuro je, kako doznajemo, oduševio ekipu spektakularnom vožnjom glisera. Ostali glumci su se isprepadali zbog brze vožnje, ali sve je proteklo bez posljedica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.