SNIMA "PAVILJON"

Dino Mustafić za "Dnevni avaz": Sad mi je potreban mir

Snima novi film nakon 20 godina

Mustafa i Dino Mustafić na snimanju. Facebook

20.9.2023

Daleko od očiju javnosti, Dino Mustafić (54) snima novi film, koji nosi naziv „Paviljon“. Ovo je prvi film bh. reditelja nakon punih 20 godina i ostvarenja „Remake“.

Film se radi prema scenariju Viktora Ivančića, uz koscenaristu Emira Imamovića Pirkea.

Snimanje će biti okončano do kraja godine

- O svemu tome ću pričati kad završim snimanje. Ja sam tražio mir i od produkcije zbog jednog vrlo specifičnog procesa... Potreban nam je mir da radimo. Obično uz film idu buka, mediji, novinari, službe... a ja hoću da radim u osami i tišini - kazao je Mustafić za „Dnevni avaz“.

Kako nam je otkrio, snimanje će biti okončano do kraja godine. Poznato je da su se pojedini kadrovi snimali u zeničkom hotelu „Internacional“.

- Snimali smo i u Sarajevu i u Zenici - dodaje Mustafić.

U filmu glume legende iz cijelog regiona - Rade Šerbedžija, Zijah Sokolović, Jasna Diklić, Mirjana Karanović, Branka Petrić, Miralem Zubčević, Vladimir Jurac, Mete Jovanovski, Ksenija Pajić, Kaća Dorić, Ermin Bravo, Alban Ukaj, Aleksandar Seksan, Nikša Butijer, Ermin Sijamija, Vedrana Božinović, Snežana Vidović, Selma Mehanović...

Oružani ustanak

"Paviljon" je crnohumoristička priča puna optimizma, a žanrovski je atipična detekcija posljedica rata i divljačke, kvaziliberalne i kvazidemokratske transformacije naših društava.

Priča prati grupu stanara staračkog doma "Paviljon" koja se odlučuje na oružani ustanak nakon što su godinama trpjeli torturu zaposlenika i za svoj novac dobivali sve goru uslugu.

Muškarci i žene u poznoj životnoj dobi, pomoću ilegalno nabavljenog naoružanja, zauzimaju "Paviljon", a upravu i medicinsko osoblje uzimaju za taoce te ulaze u sukob sa snagama reda...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.