SAMI PROCIJENITE

Ona je njegov broj jedan: Bred Pit otkrio koju glumicu smatra najljepšom ženom ikada

Neko ti ne zapne odmah za oko, ali kad popričate, postane najljepši na svijetu

Bred Pit. Instagram

D. R.

4.11.2023

Bred Pit (Brad Pitt) sarađivao je s najvećim zvijezdama Holivuda, ali njegova omiljena glumica svih vremena mogla bi mnoge iznenaditi. Kad je još 1996. upitan o omiljenim glumcima u filmskoj industriji, Pit je rekao da poznaje jako malo muškaraca na koje bi se mogao ugledati.

Šta su žene sanjale

- Zato cijenim starije filmove jer pokazuju čovjeka koji se zalaže za svoje principe. Uzmimo za primjer Roberta Redforda. Muškarci su željeli biti poput njega, a žene su sanjale da muškarci budu kao on - izjavio je.

Iako se čini da izgled igra veliku ulogu u holivudskoj slavi, Pit smatra da najveće zvijezde nisu uvijek osobe koje bismo nazvali seks-simbolima.

Dajne Vist. Društvene mreže

- Izgled je prvi dojam, ali ne koncentriramo se samo na njega. Neko ti ne zapne odmah za oko, ali kad popričate, postane najljepši na svijetu - pojasnio je.

Njegova omiljena glumica svih vremena Dajne Vist (Dianne Wiest) nije bila cijenjena zbog svog izgleda ili zbog toga što je bila seks-simbol. Najzapaženije uloge ove 75-godišnjakinje uključuju one u filmovima "Edward Škaroruki" i "Footloose".

Seks simbol

- Najveći glumci nisu oni koje biste nazvali prekrasnima. Reći ću vam ko mi je najdraža glumica - Dajne Vist. Ne biste je nazvali seks simbolom, ali za mene je najljepša žena na ekranu - poručio je Pit.

Nakon studija na Sveučilištu Maryland, Vist je debitirala na Brodveju 1971. u predstavi "Solitaire/Double Solitaire" Roberta Andersona. Nastavila je stvarati nevjerovatno uspješnu karijeru na pozorišnim daskama, prije nego što je uspjela i u filmu - osvojivši dva Oskara za filmove Vudija Alena (Woody Allen) "Hannah and Her Sisters" i "Bullets Over Broadway". Dajne je također glumila u vampirskom filmu iz 80-ih "The Lost Boys".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.