PREDAJE U ŠKOLI

Turski "John Wick" senzacija u Konji: Jedinstveni spoj holivudske slave i anadolskog šarma

Pažnju je privukao i van svoje zemlje, a poruke mu svakodnevno stižu iz zemalja poput Kanade, Belgije i Njemačke

Turski John Wick - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8
Anadolija

25.12.2023

U srcu Konje, domu poznatog pjesnika i sufijskog filozofa Mevlane Jalaludina Rumija, Omer Aslan, 39-godišnji nastavnik fizičkog vaspitanja, postao je neočekivana lokalna senzacija zbog svoje nevjerovatne sličnosti s holivudskom zvijezdom Kianuom Rivsom, poznatim po igranju uloge kultnog lika "John Wick".

Aslan, koji predaje u školi u Karamanu, dijeli s drugima jedinstveni šarm Konje, pričajući o njenoj kulturi, ukusima i vrijednostima s autentičnim lokalnim naglaskom.

Aslanovo upozavanje sa slavom počelo je 2021. godine u Istanbulu, gdje je boraveći na Eminonu privukao pažnju prolaznika koji su se željeli fotografisati s njim. Njegova upečatljiva sličnost s John Wickom privukla je pažnju i iranskog režisera na obližnjem filmskom setu, što je navelo Aslana da proučava poznati filmski lik.

Brojne reakcije

Postepeno prihvatajući svoju sličnost a glumcem, Aslan je promijenio stil kako bi još više sličio Viku.

U svom mjestu ga često nazivaju "Konjin Džon Vik", a svoju novostečenu slavu je iskoristio da kreira sadržaj koji prikazuje vrijednosti ne samo Konye, već i Karamana i raznih gradova koje povremeno posjećuje.

Njegovi videosnimci, upotpunjeni prepoznatljivim regionalnim naglaskom, privukli su značajnu pažnju i popularnost na platformama društvenih medija.

Zadovoljan pažnjom koje je dobio, Aslan je za agenciju Anadolu govorio o brojnim reakcijama njegovih pratilaca. Pažnju je privukao i van svoje zemlje, a poruke mu svakodnevno stižu iz zemalja poput Kanade, Belgije i Njemačke.

Posebnom je izdvojio situaciju kada ga je jedna osoba zamijenila s pravim glumcem, iskazujući divljenje prema filmu koji je pogledala. Uprkos pokušajima da pojasni situaciju i otkrije svoj identitet, Aslan nije uspio ubijediti oduševljenog obožavaoca.

Pitaju za fotografiju

Takve situacije nisu neuobičajene, budući da mu turisti u mjestima poput Antalije, Alanjje i Istanbula konstantno prilaze radi fotografisanja, iako im nastoji objasniti svoje turske korijene.

Aslan poseban naglasak stavlja na očuvanje svog prepoznatljivog naglaska, smatrajući ga osnovnim dijelom svog identiteta. Svoj naglasak koristi kao sredstvo za predstavljanje anadolske kulture.

Za Aslana, njegov naglasak nije samo lingvistička neobičnost, već izgradnja lokalnog identiteta.

Njegova posvećenost očuvanju bogatstva anadolske kulture, u kombinaciji s njegovom holivudskom sličnošću, stvorila je zaista jedinstven spoj koji odjekuje kod publike kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.