TEŽAK UDARAC

Voja Brajović između dvije predstave operisao tumor na mozgu

O zdravstvenom problemu nije mnogo govorio jer nije želio da opterećuje kolege i prijatelje

Voja Brajović. Instagram

Dž. H. M.

31.12.2023

Glumcu Voji Brajoviću prije gotovo dvije decenije dijagnosticiran je tumor na mozgu.

On je samo dan prije zahtjevne operacije igrao predstavu, a tada niko nije primijetio da je glumcu loše, kao ni da ga čeka ozbiljan zahvat sutradan.

Najveća borba

Njegova najveća borba počela je kada je osjetio da mu povremeno trni ruka. Prvo je to pokušao da ignoriše i pripiše premoru ili da poveže s nekim drugim simptomima. Međutim, počeo je da se javlja bol, a onda su simptomi postali učestali. Brajović je tada riješio da bude odgovoran prema sebi, pa je posjetio ljekara.

Kada su stigli rezultati i kada je saznao dijagnozu, doživio je težak udarac. Saznao je da ima tumor na mozgu. Ono što je bilo olakšavajuće kod ove teške dijagnoze, to je da je bolest otkrivena na samom početku, te da nije pokazivala znake ozbiljne progresije. Po mišljenju stručnjaka, jedna hirurška intervencija bila je dovoljna za potpuno izliječenje.

Glumac je riješio da iskoristi prvu pauzu između brojnih predstava u kojima je igrao kako bi se podvrgao preporučenoj terapiji, odnosno intervenciji.

Operacija je uspjela, a Voja je počeo da se oporavlja. O zdravstvenom problemu nije mnogo govorio jer nije želio da opterećuje kolege i prijatelje. Nakon operacije, brzo je pušten iz bolnice, a ono što je posebno bilo zanimljivo – prije napuštanja ustanove želio je da se sa stručnjacima posavjetuje oko svoje ljubavi iz mladosti – boksa.

Ne osvrći se

- Mogu li nazad u ring, Jokso? – pitao je ljekara.

- Samo ti šibaj, Vojo, i ne osvrći se – odgovorio je ljekar.

Odmah poslije operacije, već narednih dana, njegove predstave bile su na repertoaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.