SLAVNA GLUMICA

Jedna scena seksa u karijeri Dženifer Aniston bila je toliko kontroverzna da nikad nije ugledala svjetlo dana

Osim što Dženifer vjeruje da bi scena mnogima bila grozna za gledanje, priznala je i da je njoj bila jednako mučna za snimanje

Dženifer Aniston. Jordan Strauss/Invision/AP

N. Aj.

24.2.2024

Dženifer Aniston (Jennifer) mnogima je omiljena glumica kao i "prijateljica" i jedna je od rijetkih zvijezda uz čiju se karijeru ne vežu baš nikakvi skandali, no čak se i njoj zalomila jedna scena koju je ipak snimila, iako je u konačnici smatrana tolikim tabuom da nikada nije ugledala svjetlo dana.

Intimne scene

Unatoč tome što su u film uključene brojne škakljive scene, ta jedna bila je previše kontroverzna i za samog reditelja koji ju jednostavno odlučio izrezati i ne koristiti.

Slavna glumica koja je nedavno proslavila 55. rođendan i koja uživa u single danima, tokom svoje je duge i bogate karijere snimila brojne nepristojne i intimne scene poput onih u filmovima "Napokon Polly", "S njim i na kraj svijeta" i "Dobra djevojka", no uvjerljivo najgorom koju je ikada snimila smatra scenu iz filma "Kako se riješiti šefa 2" koja nikada nije prikazana.

U spomenutom filmu Dženifer je glumila seksualno agresivnu stomatologinju - doktoricu Džuliju Heris (Julia Harris), koja kao panseksualna nimfomanka uživa u manipuliranju i uznemiravanju svog pomoćnika Dejla (Dale), kojeg igra Čarli Dej (Charlie Day). Usred mnogih nepristojnih scena smjestila se i ona u kojoj je Dejl u komi, a u kojem Džulija odlučuje iskoristiti priliku za malo akcije. Kako je sama Dženifer priznala, scena odnosa u kojem ne postoji obostrani pristanak, već njen lik koristi priliku jednog užasnog trenutka, za njezin je ukus bila previše te vjeruje da prelazi mnoge granice, a njeno mišljenje dijelio je i ostatak tvoraca ove komedije zbog čega su se i odlučili spomenutu scenu izbaciti i nikada ju ne prikazati.

Mučna za snimanje

Osim što Dženifer vjeruje da bi scena mnogima bila grozna za gledanje, priznala je i da je njoj bila jednako mučna za snimanje, a uz to je i fizički bila iznimno zahtjevna.

- Lik Čarlija Deja je u komi, a ja ga iskorištavam. Bilo je zastrašujuće snimati to jer obično imaš nekoga ko te podržava, ali on je samo ležao tamo u komi, a ja sam se morala okretati naprijed, ovamo, onamo, sasvim sama... - otkrila je u intervjuu Konanu Obrienu (Conan O'Brien).

Iako scena nije završila u filmu, Dženifer se našalila kako se da kladiti da ju se može pronaći među onim specijalnim DVD dodacima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.