ZOVU JE DOMAĆICOM

Holivudska ljepotica odustala od glume da bi odgajala djecu: "Nisam jedna od onih žena koje mogu sve"

Pazi na svoju reputaciju

Eva Mendes. Instagram

E. Ag.

5.3.2024

Eva Mandes upravo je napunila 50 godina i tu činjenicu većina nas ne može da procesuira jer je potpuno nerealno da ova ljepotica gazi šestu deceniju.

Eva Mendes je imala samo 10 godina kada se njena porodica doselila u Los Anđeles, a odmah potom su joj se roditelji i razveli.

Honorarni posao

Majka joj se bavila računovodstvom, a otac distrubucijom mesa. Odrasla u radničkoj porodici, Evi naporan rad nije bio stran.

Upisala je marketing na Državnom univerzitetu u Kaliforniji, a onda odlučuje da se okuša u glumi. S početka je glumi pristupila kao honorarnom poslu, a najčešće biva angažirana za muzičke spotove, piše Stil.rs.

Često su joj zamjerali njeno kubansko porijeklo, pa je zbog toga nisu ni angažirali za filmske role.

Ovo nije odvratilo Evu Mendes od namjere da se bavi glumom. Naprotiv, "to mi je bilo samo pogonsko gorivo da nastavim vrijedno da radim i da se trudim," rekla je ona.

Eva pronalazi glumačkog trenera, a onda kreću da se nižu filmovi u kojima glumi rame uz rame s najpoznatijim holivudskih glumcima.

Tako se nižu filmovi poput: „Bilo jednom u Meksiku“, „Brzi i bijesni“, „Hitch“ itd.

U januaru 2008. Eva je ušla u ustanovu za rehabilitaciju. Tada su njeni predstavnici izjavili da je „donijela pozitivnu odluku da uzme prijeko potrebno slobodno vrijeme kako bi se proaktivno pozabavila nekim ličnim pitanjima“.

Eva nikad nije objavila kakvu je vrstu liječenja tražila u ustanovi za rehabilitaciju. Da bi 2009. godine odlučila da joj je dosta svega.

- Počela sam da se osjećam krajnje prazno i nezadovoljno poslom koji sam obavljala. Tako da sam napravila promjenu da radim ono što zapravo želim da radim.

U toj fazi Eva počinje da se uspješno bavi režijom.

Eva je u vezi s Rajanom Goslingom, njenim kolegom iz filma „The Place Beiond the Pines“, od 2011. Par je dugo skrivao da se viđaju. Iako su neki izvještaji rekli da su se sreli na snimanju, oni su se zapravo poznavali godinama ranije. Gosling je bio taj koji je predložio da se Eva počne da se bavi režijom.

Dvije kćerke

U intervjuu iz 2019. Eva je rekla da nije bila sigurna da će imati djecu dok nije upoznala Goslinga.

- Za mene je bilo logično da imam... ne djecu, već njegovu djecu. To je bilo veoma specifično za njega.

Par ima dve kćerke. Eva pokušava da zadrži što više privatnosti za svoju djecu i ne objavljuje njihove slike na društvenim mrežama. Odrasla je govoreći španski i engleski i odgaja svoje kćerke da budu dvojezične.

Godine 2016. počelo je da se govorka kako su se Eva i Rajan vjenčali, ali su oni to demantirali.

Prije njene romanse s Goslingom, Mendes je bila u osmogodišnjoj vezi sa muzičkim producentom i dizajnerskim poduzetnikom Džordžom Augustom.

Eva ima liniju posuđa pod nazivom „Vida“.

Godine 2013. je potpisala ugovor s kompanijom „New York & Compani“ za dizajniranje i promociju linije odjeće poznate kao „Eva“. Njena linija se proširila na plus veličine i nakit.

Zašto je prestala da glumi

Eva je napravila korak unazad od glume i fokusirala se na svoju djecu. U holivudskim krugovima je često zovu domaćicom, ali Eva nikad to nije komentirala, samo je jednom rekla:

- Aplaudiram i ugledam se na one žene koje mogu sve, ali ja nisam jedna od njih i, nasreću, imam izbor da ne radim. Shvatam koliko sam sretna što imam takav izbor.

Kada je posudila glas jednom do crtanih likova za animirani film koji njene kćerke vole, rekla je: "Sada osjećam da mi se ambicija polako vraća jer moja djeca više nisu bebe."

Međutim, ona je precizirala da je roditeljstvo promijenilo vrstu projekata koje će raditi.

- Neću da radim većinu filmova koje sam radila u prošlosti... Ne želim da radim ništa previše nasilno. Naravno, uopće ne želim da radim ništa previše seksualno – rekla je Eva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.