NA DODJELI OSKARA

"In Memoriam": Odata počast Alekseju Navaljnom, Metjuu Periju, Tini Tarner...

Ako odluče da me ubiju, to znači da smo nevjerovatno jaki, rekao je Navaljni u dokumentarcu

Navaljni, Tarner i Peri. ABC News/YouTube

N. Aj.

11.3.2024

Akademija filmskih umjetnosti i nauke, odala je počast preminulim glumcima, rediteljima, kompozitorima i svima onima koji su doprinijeli filmskoj industriji, a koji su preminuli u prethodnih godinu dana. 

Na samom početku videa odali su počast Alekseju Navaljnom, političaru i aktivisti, ruskom opozicionaru, koji je preminuo 16. februara. Aleksej je preminuo iz nepoznatih razloga dok je služio kaznu u zatvoru.

Tokom dijela "In Memoriam" nastupali su Andrea Bočeli (Bocelli) i njegov sin, a pjevali su pjesmu "Time To Say Goodbye".

U videu su se prisjetili Majkla Gambona (Michael Gambon), Metjua Perija (Matthew Perry), čija je smrt šokirala cijeli svijet u oktobru 2023., Tine Tarner (Turner), Lija Son-gjuna (Lee Sun-Kyu), Bila Lija (Bill Lee)...

Prikazali su insert iz dokumentarna "Navalny" koji je osvojio Oskara prošle godine u kategoriji za najbolji dugometražni dokumentarni film.

- Moram vam reći nešto što je očigledno. Nije dozvoljeno odustati! Ako odluče da me ubiju, to znači da smo nevjerovatno jaki. Jedino što je potrebno da zlo tijumfira, jeste da dobri ljudi ne čine ništa - govori Navaljni u dijelu videa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.