OBJAVLJEN DOKUMENT

Objavljena oporuka glumca Metjua Perija: Evo ko će naslijediti njegovo bogatstvo

Za izvršitelje oporuke imenovao je Lisu Ferguson i Robin Ruzan

Metju Peri. GREGG DEGUIRE/FILMMAGIC

Z. K.

12.3.2024

Objavljena je oporuka glumca Metjua Perija (Matthew Perry). Prema dokumentima do kojih je došao magazin People, Perry će "većinu svojih stvari" ostaviti zakladi Alvy Singer Living Trust, koju je sam osnovao i nazvana je po liku iz filma Woodyja Allena iz 1977., Annie Hall.

Nije imao djece

Glumčev otac Džon Peri (John) i majka Suzan Morison (Suzanne Morrison) imenovani su kao korisnici zaklade. Polusestra Kejtlin Morison (Caitlin) i bivša djevojka Rajčel Dun (Rachel Dunn) također su navedene kao korisnice. Oporuku je Metju složio 2009. godine.

U oporuci je naznačio da djeca, koju bi možda imao nakon 2009., neće imati izričito pravo na njegovo bogatstvo. Naposljetku, glumac nije imao djece. Dokumenti također pokazuju da je Peri imao više od milion dolara u ličnoj imovini kada je umro. Tih milion dolara ne ograničava se na nakit, namještaj, umjetnička djela i automobile.

Preminuo prošle godine

Za izvršitelje oporuke imenovao je Lisu Ferguson i Robin Ruzan. S obzirom na to da je Robin odustala od suizvršenja oporuke, Ferguson bi se trebala sama pojaviti na Višem sudu u Los Anđelesu 10. aprila na saslušanju.

Peri je preminuo u subotu, 28. oktobra 2023. u svom domu u Los Anđelesu. Imao je 54 godine. Kasnije je obdukcijom utvrđeno da je smrt glumca uzrokovana akutnim učincima ketamina i utapanjem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.