ŠPANSKI GLUMAC ALONSO

Zvijezda serije "La Casa de Papel" poslala poruku solidarnosti s palestinskim narodom

Gledam lica i vidim iscrpljene ljude, plaše se novog masakra, plaše se da će ponovo biti prisiljeni da bježe na drugo mjesto...

Pedro Alonso u seriji "La Casa de Papel". Netflix

N. Aj.

prije 2 dana

Španski glumac Pedro Alonso uzeo je učešće u kampanji "Glasovi za Gazu" video putem te poslao poruku solidarnosti sa palestinskim narodom.

Stao je pred kamere kako bi bio glas naroda Gaze u svijetu.

- Gledam lica i vidim iscrpljene ljude. Plaše se novog masakra, plaše se da će ponovo biti prisiljeni da bježe na drugo mjesto. Umorni su od bježanja iz jednog grada u drugi, iz jednog šatora u drugi, bježeći od ove ratne mašinerije koja uništava sve, ljude, kuće, drveće - kazao je glumac, zvijezda serije "La Casa de Papel".

Upozorio je na velika razaranja u Gazi izazvana brutalnim izraelskim napadima.

- Ovo je rat koji ne daje pravo na život, a ako se i završi, počet će novi, jer nema više od čega da se živi. Nema struje, nema vrtića, nema škola, nema više univerziteta u Pojasu Gaze - rekao je.

U izraelskim napadima od 7. oktobra u Pojasu Gaze ubijeno je više od 37.800 Palestinaca, uključujući najmanje 15.694 djece i 10.279 žena, a 86.858 ljudi je povrijeđeno.

U više od osam mjeseci izraelskih napada, veliki dijelovi Pojasa Gaze leže u ruševinama u jeku teških blokada u dopremanju hrane, čiste vode i lijekova.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom Tel Aviv naloženo da odmah obustavi svoju vojnu operaciju u južnom gradu Rafah, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.