JET SET

Glumac Armin Omerović za "Dnevni avaz": Budući punac pripremao me za ulogu inspektora Bulića

Armin Omerović ( Nova TV)

Piše: Edina BAKIĆ

22.12.2017

Razgovarala: Edina BAKIĆ 

Bosanskohercegovački glumac Armin Omerović skoro četiri mjeseca boravi u Zagrebu, gdje se snima serija „Čista ljubav“ u produkciji Nove TV.

Uz Omerovića, koji igra policijskog inspektora Hrvoja Bulića, uloge su ostvarili Ivan Herceg, Nives Celzijus, Momčilo Otašević, Olga Pakalović, a u posljednjim epizodama, umjesto Hercega, lik policajca Tome igrat će Janko Popović Volarić.

Omerović je u razgovoru za „Dnevni avaz“ sa seta „Čiste ljubavi“ govorio o snimanju serije, novim projektima, a ovom prilikom prisjetio se snimanja filma „Armin“ i drugih projekata.

Prvi put

- Kada je u pitanju „Čista ljubav“, slijedi zimska, zapravo praznična pauza. Veoma sam sretan što bh. glumište predstavljam u ovako značajnom i gledanom projektu, a seriju su otkupili širom regije - govori nam Omerović na početku razgovora.

Kako ste se snašli u ulozi inspektora?

- Ova vrsta glumačkog zadatka za mene je bila vrlo interesantna i drago mi je da imam tako značajnu ulogu u svom CV-u. Onda, otac moje djevojke je policijsko lice, pa mi je na neki način i on pomogao prilikom priprema.

Uglavnom, inspektor Bulić dolazi u to mjesto da bi otkrio počinioca ubistva, a inače najbolji je prijatelj glavnog lika, policajca Tome. Tako ulazim u krug kriminala i pokušavam da sve to otkrijem, a mogu reći, po reakcijama ljudi koji gledaju seriju, gdje god da se pojavim, vidim da vole inspektora.

Kakvo iskustvo nosite kada je u pitanju saradnja s kolegama iz regije?

- S nekima sam ranije radio, dok s drugima snimam prvi put. Budući da snimanje traje skoro četiri mjeseca, praktično smo postali porodica. Nova TV u ovom projektu je okupila ekipu iz skoro cijele regije.

Hoće li Vaš zadatak kao inspektora završiti uspješno?

- On je neko ko vrlo precizno i profesionalno pristupa poslu, a osim tog otkrivanja ubice, ulazi i u druge zadatke policijske vrste. Onda, s druge strane, ima problem s porocima, tako da će biti i ucjenjivan. Mnogo raspleta ima u seriji, kao i dešavanja.

Pakalović i Omerović: U seriji glume ljubavni par

Sjajna ekipa

Radite li nešto novo u našoj zemlji? 

- Moja baza je Sarajevo, kao i pozorišna kuća Narodno pozorište. Također, snimao sam seriju „Počivali u miru“, koja ide i na strano tržište. Otkupljena je u Americi, tako da je u pitanju vrlo značajan projekt. Onda čekam da počne snimanje „Dobrodošli u Orijent Express“, što me mnogo raduje. Drago mi je da ću se ponovo sresti sa sjajnom i uigranom ekipom, poput Emira Hadžihafizbegovića, Mirvada Kurića...

Nedavno ste na Instagramu objavili fotografiju s Emirom Hadžihafizbegovićem i prisjetili ste se snimanja filma „Armin“...

- Sreli smo se prije neku večer u hotelu gdje smo prije desetak godina snimali „Armina“. Prisjetili smo se snimanja filma, jer smo obojica vezani za taj projekt. Nevjerovatno je koliko jedno ostvarenje može ostaviti jak utisak na čovjeka. Svakako, to mi je jedan od najdražih projekata, jer sam snimao prije školovanja i profesionalnog bavljenja glumom. Iza mene je deset igranih ostvarenja, ali ovo je nekako posebno.

Koliko Vam glumačka popularnost pomaže odnosno odmaže kroz život?

- Imao sam razne etape po pitanju toga. Kada sam u srednjoj školi snimao, mogu reći da mi baš i nije dobrodošlo to, jer su i kolege moju glumu drugačije shvatale. Danas sve zavisi kako vi podnesete tu vrstu tereta. Sve dođe i prođe, ali bitno je održati kontinuitet.

U stvarnom životu voli Almu Subašić

Kako se djevojka nosi s Vašom profesijom?

- Djevojka Alma Subašić mi je velika podrška, i pored svih svojih obaveza, stiže da se posveti meni. Onda održava i našu bh. tradiciju, sevdah, a to čini kroz projekt „Sevdah kroz tri čina“, kojim smo gostovali u brojnim gradovima u našoj zemlji.

U vezi s Olgom Pakalović

- Sreća mi je da sam u komunikaciji sa svima u seriji. A nakon „Haliminog puta“ ponovo sarađujem s Olgom Pakalović. U filmu sam igrao njenog brata, a u seriji smo u vezi, pa bih nekako saradnju s njom izdvojio. Jedna je od velikih glumica i uživam u onome što ona radi - pojašnjava Omerović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.