JET SET

Veliki glumac Dragan Bjelogrlić za „Dnevni avaz“: Kod nas ne mogu za kafu da se dogovore, a kamoli za neku saradnju

Bjelogrlić: Ne kršim svoja pravila

E. BAKIĆ

5.1.2018

Završena je prva sezona hit serije "Senke nad Balkanom" u kojoj, osim što potpisuje režiju, Dragan Bjelogrlić igra i glavnu ulogu. Serija je jedna od najvećih TV uspješnica posljednjih 20 godina, u čemu su gotovo jednoglasne i publika i kritika. 

Poslovni sastanak

Ovim serijalom Bjelogrlić je dao osvrt na jednu epohu, a „Senke“ je gledala publika u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, a najavljeno je emitiranje i u Sloveniji, Bugarskoj, kao i u Ruskoj Federaciji.

Radnja je smještana u Kraljevini SHS i baca svjetlo na historijske događaje iz ovog perioda o kojima publika baš mnogo i ne zna.

Naš poziv Bjelogrlića je zatekao u Ljubljani, gdje je, kako nam je kazao, imao poslovni sastanak. Iako nema praksu da daje telefonske intervjue, jer, ističe, ne krši svoja pravila, ovaj put napravio je malu iznimku pa je ekskluzivno za „Dnevni avaz“ prokomentirao prvu sezonu popularnog serijala, uspjeh i ogromnu gledanost na našim prostorima.

Nakon što smo mu poželjeli sretnu Novu godinu, uslijedilo je pitanje s druge strane.

- Kažite vi meni je li se to gledalo u Sarajevu i Bosni i Hercegovini generalno? Molio sam ljude još za vrijeme Sarajevo Film Festivalu da „Senke“ budu emitirane na još jednom kanalu Javnog servisa u vašoj zemlji, ali, eto, nije se desilo – govori nam Bjelogrlić.

Nije iznenađen

Veliki glumac dodaje da ga ne iznenađuje to što se nisu uspjeli dogovoriti, jer u našem regionu skoro sve funkcionira na taj način.

- Kod nas ne mogu za kafu da se dogovore, a kamoli za neku saradnju. Ali, eto, mislio sam da bar mogu takve stvari da se realiziraju, no nisam bio u pravu – govori Bjelogrlić.

Snimanje druge sezone „Senki nad Balkanom“ vjerovatno bi trebalo početi u prvoj polovini ove godine. No, popularni Bjela je tajanstven po tom pitanju.

- Nadam se da je običan narod ispratio prvu sezonu, to bi mi nekako bilo posebno drago – naglašava Bjelogrlić.

Laušević, Kuzmanović, Todorović, Đuričko... 

Dragan Bjelogrlić u seriji „Senke nad Balkanom“ okupio je sjajnu i profesionalnu glumačku ekipu. Među akterima našli su se Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Nenad Jezdić, Žarko Laušević, Gordan Kikić, Srđan Žika Todorović, Nikola Đuričko, Goran Bogdan, Nebojša Dugalić...

- Predosjećam da ću u ljeto imati puno posla – izjavio je u medijima Kuzmanović i tako nagovijestio snimanje druge sezone „Senki nad Balkanom“ .


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.