JET SET

Pita Davor Ebner, odgovara Aleksandar Čović: Kada ćeš prestati dolaziti u zadnji čas? Vjerovatno nikad

Čović: Najvažnije mu je da radi svakog dana

E. B.

7.1.2018

Grupa “Regina”, nakon petogodišnje diskografske pauze, vratila se na muzičku scenu albumom pod nazivom “U srcu”. 

Neke od pjesama su “Zub za zub”, “Vodim te na jedno mjesto”, “Lavica Bijela”, a numeru pod nazivom “Za one stare dane”, kojom je bio i najavljen album, napisao je frontmen Aleksandar Čović.

Kada smo pozvali njegovog kolegu iz grupe Davora Ebnera kako bi mu postavio pet zanimljivih pitanja za našu rubriku, rado je pristao, a Čović se nije libio da da zanimljive odgovore.

1. Kada ćeš prestati dolaziti u zadnji čas?

- Vjerovatno nikad. Najvažnije u svemu tome je da ne kasnim, a to što dolazim u zdanji čas, na neki način je moj manir. Možda je to u neku ruku i moja prednost, što znači da dobro znam proračunati vrijeme.

2. Hoćeš li se ikad probuditi prije 10 sati?

- Budim se uvijek oko 10, ali to je nešto što sam uspio da izborim za sebe. Ono, legnem malo kasnije, ali i ustanem malo kasnije, jer sam tip kome treba bar osam sati sna. Nikad ne liježem prije jedan ili dva tako, kad se to proračuna, tamam dođe na svoje.


Ebner: Zanimalo ga je hoće li Aca uvesti radno vrijeme

3. Razmišljaš li o tome da uvedeš radno vrijeme?

- U posljednje dvije godine po tom pitanju sam se disciplinirao. Kada sam napravio svoj studio, na neki način sam organizirao radno vrijeme, s tim da je malo klizno, ali je ipak radno vrijeme. Najvažnije je da radim svakog dana.

4. Hoćeš li ikad popraviti kabl?

- Uvijek u životu nekako razmišljam o nekim bitnijim stvarima pa tako neku sitnicu, koja je krucijalna, zaboravim. Vjerovatno misliš na naš posljednji koncert, kad mi je kabl prekidao pa su svi gledali u mene kao da sam lud. Evo, obećavam da ću naredni nastup svirati s novim kablom.

5. Hoćeš li u ovoj godini ostvariti neke od planova?

- Svake godine se trudim i ostvarim neki od planova. Ne mogu reći da sam uvijek sto posto zadovoljan, ali eto, zajedno smo dogovorili, ako se sjećaš, da tokom ove godine malo više radimo i da ispunimo neke želje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.