JET SET

Mia Dimšić, mlada hrvatska kantri pjevačica, posjetila Sarajevo: Muzika je moj život, fakultet ću završiti reda radi

Razgovarao: Fuad MUSTAFIĆ

5.2.2018

Mia Dimšić, mlada hrvatska kantri pjevačica, prvi put će krajem februara nastupiti u našoj zemlji. Nakon što je u susjednoj Hrvatskoj u samo dvije godine od kada se pojavila na sceni pobrala brojne simpatije i nastupila na brojnim festivalima, publika u Banjoj Luci, Zenici, Tuzli, Sarajevu i Mostaru imat će priliku da se upozna s ovom Osječankom.

 Pravo vrijeme

Kako nam je kazala, raduje se nastupu pred bh. publikom te ističe da je sada pravo vrijeme da se predstavi publici i izvan hrvatskih granica.

- U Sarajevu mi je bilo veoma lijepo. Ranije sam samo jednom dolazila i ne sjećam se mnogo. Najvažnije je da su me Sarajlije, obični ljudi koje sam sretala na ulicama, oduševili. Svi su, zaista, otvoreni i veoma srdačni. Baš se veselim skorom druženju s ovom publikom – kaže Dimšić.

Prema njenim riječima, iako se kratko vrijeme aktivno bavi muzikom, odlučila je da svoj talent pokaže i publici u regionu.

- Studirala sam njemački i engleski jezik na Filozofskom fakultetu. Sasvim slučajno sam se počela baviti muzikom. Ranije sam nastupala s raznim orkestrima, akustičkim horovima i to je trajalo cijelo djetinjstvo. Sadašnji bend upoznala sam 2014. godine i onda je došlo do zajedničke ideje da se ozbiljno počnem baviti muzikom. Potom sam shvatila da me fakultet i ne zanima toliko i da ću to završiti onako, reda radi, a da ću se muzici više posvetiti – ističe Dimšić.

Prvi album

Njen muzički opus dosta se razlikuje od većine drugih pjevačica. Dimšić kaže da je upravo zbog toga publika prepoznaje, a muzički kritičari cijene.

- Ja to zovem mješavinom popa i kantri muzike. To je, ustvari, muzika koja je vrlo radiofonična, sa primjesom finih kantri zvukova, a koji su mi posebno melodični i koje privatno slušam. Slabo se ko na ovim prostorima bavi ovom vrstom muzike – kaže Dimšić.

Smatra da je izabrala pravi put, a ne kao što to većina mladih pjevača danas radi, putem talent šou emisija.

- Ne bih se lagodno osjećala u nekim šou emisijama, jer sam oduvijek željela pjevati svoje pjesme. Možda je drugima tako lakše, ali mislim da sam ja imala tu sreću da sam na početku upoznala ljude od kojih sam mnogo naučila i koji su mi pomogli. Smatram i da je bolje predstaviti se nečim u čemu ćeš uživati – kaže Mia.

Ova djevojka s gitarom objavila je prošle godine i prvi album.

- “Život nije siv” objavljen je u martu prošle godine. Nazvala sam ga po pjesmi koja mi je promijenila život i koja je bila veliki hit – ističe Dimšić.

Moji uzori

- Imam dosta uzora i obično su u pitanju naši pjevači. Posebno cijenim Aleksandru Radović, zatim Gibbonija, legendarnog Olivera Dragojevića. Također, izdvojila bih i Sergeja Ćetkovića – govori Dimšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.