JET SET

Princ Hari i Megan provest će Dan zaljubljenih u Škotskoj

Avaz.ba

7.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Foto: Agencije

Princ Hari (Harry) i njegova vjerenica, Amerikanka Megan Markl (Meghan Markle), koji će se vjenčati u maju, prvi put  ove godine će Dan zaljubljenih proslaviti kao vjeren par.

Kako je saopćeno iz Kensingtonske palate, mlađi brat princa Vilijama (William) sa svojom lijepom vjerenicom koja je očarala Britance, otputovat će u Škotsku.

Princ Hari i Megan, koji će se vjenčati 19. maja, nastavljaju svoj niz zvaničnih kraljevskih angažmana s posjetom Edinburgu 13. februara.

Njihova posjeta će uključivati ​​obilazak dvorca Edinburg, zatim posjeta kafiću za mlade u organizaciji "Social Bite", koja se bavi pomoći beskućnicima kao i prijemu u čast obilježavanja škotske godine mladih koja će biti upriličena u palati Holiroadhaus.

Inače, Kensingtonska palata objavila je i da će troškove vjenčanja koje će se održati u dvorcu Vindzor, u potpunosti pokriti kraljevska porodica. 

- Ne mogu da zamislim da će tako raskošno vjenčanje koštati manje od pola miliona eura - rekla je nedavno za britanske medije Ejmi Dun (Amy Dunn), poznata organizatorica vjenčanja.

- Sigurno će dosta izdvojiti za osiguranje, koje će tog dana biti na posebnom nivou, posebno zbog sve češćih terorističkih problema u svijetu - rekla je organizatorica i dodala da se toga dana na ulicama Londona očekuje više od milion građana željnih barem na trenutak biti dio tog veličanstvenog događaja.

Na samom obredu očekuje se oko 600 gostiju, dok će na proslavu doći polovina njih, jer princ i američka glumica ipak žele nešto intimnije vjenčanje, prenose mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.