JET SET

Rijana pronašla inspiraciju u Papi, a Keti krilima udarila gošću

Avaz.ba

8.5.2018

Sinoć su mnoge zvijezde prošetale 70. Met Galom u njujorškom Metropolitan Muzeju umjetnosti. Ovogodišnja tema, najvažnijeg modnog događaja koji 'pomiče granice' u odijevanju, bila je 'Nebeska tijela - moda i katolička mašta'. Kao i svake godine, bilo je, prema mišljenju modnih stručnjaka, velikih gafova na crvenom tepihu.

Voditeljice 'Modnog Oskara' bile su pjevačica Rijana (Rihanna, 30), advokatica Amal Alamudin Kluni (Alamuddin Clooney, 40) i modna dizajnerica Donatela Versaće (Donatella Versace, 63). 


Rijana je stigla u outfitu srebreno-bijele boje, a na glavi je imala kapu inspiriranu dizajnom papinske kape.

- Papa je stigao na zabavu - komentirali su njezini obožavaoci, dok su neki zaključili kako je otišla 'predaleko' i neukusno se odjenula.

Domaćica gale Amal Alamudin pojavila se u neobičnoj kombinaciji dizajnera Ričarda Kvina (Richarda Quinna) koja je, sudeći po komentarima, razočarala mnoge njene fanove. S njom je u pratnji bio suprug, glumac Džordž Kluni (George Clooney, 57).  

- Haljina i hlače? Amal je visoko na popisu da osvoji nagradu za najgore odjevenu ženu večeri - neki su od komentara na društvenim mrežama.

Donatela Versaće pojavila se u svojoj kreaciji, a s obzirom na ostale kreacije, mnogi su komentirali da je bila najmanje kontroverzna.  

Pjevačica Keti Peri (Katy Perry) ušetala je na crveni tepih u zlatnoj haljini s ogromnim anđeoskim krilima. S njom nije bio u pratnji dečko, glumac Orlando Blum (Bloom, 41).

Dok je prolazila kroz gomilu ljudi, Keti je zamalo srušila gošću koja je prolazila pokraj nje, a snimak toga pojavio se na društvenim mrežama.  

Pjevačica je fotoreporterima pozirala i sjedeći na stepenicama, a šuška se da su krila težila 20-ak kilograma.

Glumica Sara Džesika Parker (Sarah Jessica, 53) pojavila se u upečatljivoj zlatnoj haljini s crvenim detaljima. Na glavi je nosila ogromnu 'instalaciju' koja je, prema mišljenju mnogih, bila vrhunac kiča večeri, a simbolizirala je Isusovo rođenje.  

Haljina zvijezde serije "Seks i grad" pala je u drugi plan zbog teške upečatljive 'krune'.  


Pjevačica Dženifer Lopez (Jennifer, 48) došla je u pratnji dečka, bivšeg bejzbolaša Aleksa Rodrigeza (Alexa Rodrigueza, 42). Dvojac se modno uskladio tako da su oboje nosili kreacije modne kuće "Balmain".  

Dženifer je na prsima imala blještavi križ, a prorezom na haljini je istaknula noge.  


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.