Osman Hadžić otkriva kako ga je šokirao Dino Merlin

KARIJERA

Osman Hadžić otkriva kako ga je šokirao Dino Merlin

Svoj posljednji predramazanski javni nastup popularni pjevač narodne muzike Osman Hadžić imao je u njemačkom gradu Ahenu, na tamošnjem teferiču, a u organizaciji bh. kluba iz tog grada.

Uvijek dobro raspoložen, po posljednjoj modi obučen, Osman je i ovaj put oduševio sve svoje fanove, ali i ljubitelje one lijepe, moderne, kulturne narodne pjesme.

- Nikada ne odustajem od svojih principa. Tako uvijek pažljivo biram svoje pjesme, ne želim da u bilo kojoj bude riječi koje bi bile neprikladne, a na pristojnim tekstovima sam i izgradio vlastitu karijeru – priča Hadžić za Avaz.ba.

Na pitanje koliko mu je pjesma „Ti mene više ne voliš“ značila u karijeri, Osman je odgovorio:

Osman sa sinom

- Pa, ta pjesma je ustvari došla kao kruna mog dotadašnjeg rada. Mnogi nisu vjerovali u nju, nisu bili za to ni da je snimim, ali sam predosjećao da je moćna i da će od nje biti nešto. A na kraju je tako i bilo. Pera Stokanović i Taške su htjeli da radimo spotove za neke druge pjesme, ali sam bio čvrsto odlučio da samo s tom pjesmom krećemo u kampanju.

Vjerujete li u sudbinu?

- Vjerujem prije svega u dragog Allaha, jer on sve određuje, pa je vjerovatno tako i odredio da ta pjesma bude upravo meni suđena. Da snimim još jednu takvu pjesmu, odnosno sličnu njoj po uspjehu, mogao bih onda u penziju. Ja volim ovaj posao, uživam u njemu, a, što je najbitnije, imam punu podršku svoje porodice.

Vi ste jedan od rijetkih pjevača s bh. estrade, a možda i jedini koji ima snimljene duete s Dinom Merlinom i Harijem Mata Harijem.

- Sve je to opet bila sudbina, moment u mom životu kada sam upoznao jedinstvenog Dinu Merlina i fenomenalnog Harija Varešanovića. Dino je pjesmu „Pustite me“ prvo napisao samo za mene, da je ja samo otpjevam, a nakon toga, kad sam trebao da uđem u studio kod braće Jukić u Njemačkoj, rekao je da malo sačekamo jer on želi da ta pjesma bude duetska, da je otpjevamo on i ja zajedno. To je za mene bio takav šok, takva pozitiva, da nisam mogao da vjerujem. A ja sam svojevremeno na njegovim nastupima u Njemačkoj bio gost na njegovim koncertima. Zbog toga sam mu neizmjerno zahvalan, ali isto tako i Hariju.

Na kraju smo Osmana Hadžića pitali posti li tokom ramazana.

- Naravno, kako da ne. Tada ne nastupam, posvećen sam porodici, a i oni meni. Moj stariji sin posti zajedno sa mnom, mlađi sin zbog intenzivnih fudbalskih treninga ne posti, a moja supruga zbog posla malo šara. U svakom slučaju, miris ramazana se osjeti u našoj kući i zbog toga sam veoma sretan – iskren je ovaj pjevač.

Osim Osmana Hadžića, u Ahenu su nastupili i mladi pjevač Sano Ikanović, kao i folklorne sekcije KUD „Mladost“ iz Dortmunda i folklorna sekcija iz Ahena.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH