KARIJERA

Osman Hadžić otkriva kako ga je šokirao Dino Merlin

B. ŠIŠIĆ

16.5.2018

Svoj posljednji predramazanski javni nastup popularni pjevač narodne muzike Osman Hadžić imao je u njemačkom gradu Ahenu, na tamošnjem teferiču, a u organizaciji bh. kluba iz tog grada.

Uvijek dobro raspoložen, po posljednjoj modi obučen, Osman je i ovaj put oduševio sve svoje fanove, ali i ljubitelje one lijepe, moderne, kulturne narodne pjesme.

- Nikada ne odustajem od svojih principa. Tako uvijek pažljivo biram svoje pjesme, ne želim da u bilo kojoj bude riječi koje bi bile neprikladne, a na pristojnim tekstovima sam i izgradio vlastitu karijeru – priča Hadžić za Avaz.ba.

Na pitanje koliko mu je pjesma „Ti mene više ne voliš“ značila u karijeri, Osman je odgovorio:


Osman sa sinom

- Pa, ta pjesma je ustvari došla kao kruna mog dotadašnjeg rada. Mnogi nisu vjerovali u nju, nisu bili za to ni da je snimim, ali sam predosjećao da je moćna i da će od nje biti nešto. A na kraju je tako i bilo. Pera Stokanović i Taške su htjeli da radimo spotove za neke druge pjesme, ali sam bio čvrsto odlučio da samo s tom pjesmom krećemo u kampanju.

Vjerujete li u sudbinu?

- Vjerujem prije svega u dragog Allaha, jer on sve određuje, pa je vjerovatno tako i odredio da ta pjesma bude upravo meni suđena. Da snimim još jednu takvu pjesmu, odnosno sličnu njoj po uspjehu, mogao bih onda u penziju. Ja volim ovaj posao, uživam u njemu, a, što je najbitnije, imam punu podršku svoje porodice.


Vi ste jedan od rijetkih pjevača s bh. estrade, a možda i jedini koji ima snimljene duete s Dinom Merlinom i Harijem Mata Harijem.

- Sve je to opet bila sudbina, moment u mom životu kada sam upoznao jedinstvenog Dinu Merlina i fenomenalnog Harija Varešanovića. Dino je pjesmu „Pustite me“ prvo napisao samo za mene, da je ja samo otpjevam, a nakon toga, kad sam trebao da uđem u studio kod braće Jukić u Njemačkoj, rekao je da malo sačekamo jer on želi da ta pjesma bude duetska, da je otpjevamo on i ja zajedno. To je za mene bio takav šok, takva pozitiva, da nisam mogao da vjerujem. A ja sam svojevremeno na njegovim nastupima u Njemačkoj bio gost na njegovim koncertima. Zbog toga sam mu neizmjerno zahvalan, ali isto tako i Hariju.

Na kraju smo Osmana Hadžića pitali posti li tokom ramazana.


- Naravno, kako da ne. Tada ne nastupam, posvećen sam porodici, a i oni meni. Moj stariji sin posti zajedno sa mnom, mlađi sin zbog intenzivnih fudbalskih treninga ne posti, a moja supruga zbog posla malo šara. U svakom slučaju, miris ramazana se osjeti u našoj kući i zbog toga sam veoma sretan – iskren je ovaj pjevač.

Osim Osmana Hadžića, u Ahenu su nastupili i mladi pjevač Sano Ikanović, kao i folklorne sekcije KUD „Mladost“ iz Dortmunda i folklorna sekcija iz Ahena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.