NAŠA TEMA

Hanka bi ljetovala s Dževadom Karahasanom, Pavlović s Čičolinom, a Nelević sa Meril Strip

Piše: Edina BAKIĆ i Enisa SKENDEROVIĆ

20.5.2018

Ljeto je pred vratima! Priprema, pozor, sad! Godišnji odmori polako se planiraju, a poznate ličnosti iz Bosne i Hercegovine i regiona već razmišljaju da spakiraju kofere i zapute se na domaće i inozemne destinacije u potrazi za zabavom i relaksacijom.

Mnogi su sasvim sigurno maštali o tome da se na nekoj od atraktivnih plaža nađu u društvu javnih ličnosti, s kojima bi, vjerovatno, napravili album uspomena i ljeto za pamćenje.

TV voditeljice

Pozvali smo glumce, pjevače, umjetnike… kako bi nam otkrili s kim bi od poznatih ličnosti voljeli ljetovati ove godine kad bi mogli birati i kako bi to ljetovanje izgledalo. Dok su jedni bez dileme  izabrali svoje članove porodice, drugi su se odlučili za kolege s estrade, a treći su bili malo ambiciozniji pa su poželjeli da ljetuju s holivudskim ličnostima.

Bez mnogo razmišljanja, popularni glumac Milan Pavlović otkrio nam je da bi njegov izbor bila Čičolina (Cicciolina), odnosno Ilona Štaler (Ilona Staller).

- Volio bih ljetovati s Čičolinom. Iako više nije u fokusu, ne bih se bunio da s njom provedem ljeto. Osim nje, ne bih se bunio ni da ljetujem sa svim voditeljicama N1 televizije. Ali da sve zajedno idu sa mnom, ja sam i sve one, to ne bi bilo loše – kazao je Pavlović.

Osim toga, glumac ističe da su njegova ljetovanja uvijek uzbudljiva i zanimljiva.

- Stalno putujem i uvijek mi je dobro, ne bih mogao izdvojiti samo jedno ljetovanje koje mi je ostalo u sjećanju – kaže Pavlović.

U svom odgovoru originalan je bio i crnogorski glumac Mladen Nelević, čija je želja bila da ljetuje s legendarnom holivudskom divom.

- Tema je veoma zanimljiva, ali nikad ranije nisam o tome razmišljao. Moj izbor je Meril Strip (Meryl Streep), jer bi se tu imalo šta reći. Vjerovatno bih s njom pričao o umjetnosti i ne bih imao na pameti neke druge misli i opterećenja. Samo umjetnost i ništa drugo. U suprotnom, kad bih se na ljetovanju našao sa mlađom damom, odvukla bi mi pažnju na nešto drugo i onda čovjeku u glavu svašta dođe i pomisli na neke nezrele situacije. Ovako, Meril mi taman dođe, ona je u finim godinama, dobra umjetnica, pričali bismo i vjerovatno bih od nje naučio ponešto – kazao je Nelević.

Najdraži ljudi

Zanimljiv je bio i izbor kraljice sevdaha Hanke Paldum, koju je naš poziv zatekao u obavezema, ali smo, s obzirom na to da je šaljiva tema, dobili zanimljiv odgovor.

- Voljela bih otići na ljetovanje s nekim od koga mogu nešto lijepo čuti i naučiti. Važno mi je i da se fino zabavimo, ali prvenstveno u tom nekom edukativnom smislu. Kad bolje razmislim, odabrala bih Dževada Karahasana, on je krasan čovjek. Tako bih dobila priliku da čujem nešto pametno i korisno – iskrena je Paldum.

Zvonimir Đukić Đule, frontmen popularnog rok benda “Van Gogh”, volio bi da ljeto ove godine provede isključivo s članovima porodice.

- Volio bih da budem sa svojom porodicom, jer su to najpoznatiji i najdraži ljudi srcu mome. Volio bih s njima da budem na mjestima na kojima se opuštam, jer s njima provodim život. Onda su tu prijatelji s kojima provodim i svakodnevicu. Inače nisam od onih koji pate da budu u društvu poznatih, pogotovo zbog toga što sebe ne doživljavam kao bitnu figuru u svijetu poznatih – kazao je Đukić.

 Popodnevni ručak

Isto je odgovorila i poznata hrvatska glumica Bojana Gregorić-Vejzović, koja je zbog obaveza vrlo kratko i jasno istaknula da odmor ne može zamisliti bez svojih najdražih.

- Ljetovala bih samo s članovima svoje porodice i tu je kraj. Zaista nikad nisam razmišljala o tome da ljetujem s nekim drugim bez obzira na to koliko bio poznat – kazala je Gregorić-Vejzović.

Uglednog producenta Tomislava Kašljevića telefonskim pozivom zatekli smo na popodnevnom ručku s legendarnim Brankom Đurićem Đurom. Obojica su poželjela da ove godine ljetuju zajedno.

- Ne znam šta bih rekao. S obzirom na to da ne smijem reći neku ženu, evo, neka to bude Branko Đurić Đuro. Volio bih da ljetujemo na njegovom brodu. Evo, kaže Đuro da bi i on to želio i da je moja ideja super – govori Kašljević.

Beathouse se ne odvaja od Šukala

Ima i onih koji su zatvoreni za javnost pa su tako rekli da bi voljeli ljetovati s najboljim prijateljem. U slučaju Mahira Beathousea, člana pratećeg benda Dine Merlina, to bi bio njegov kolega i prijatelj Dino Šukalo.

Gospić: Oliver je moja želja

- Oliver Dragojević bio bi ispunjenje moje velike želje, on je moj najveći muzički idol. Relaksira me svojim pjevanjem i ličnošću. S njim bih imala mnogo tema za razgovor – kazala je Jasna Gospić, bh. pjevačica s adresom u Pragu.

 Šaran: Kad sam bio mlađi...

- Ni s kim ne bih volio ljetovati od poznatih ličnosti. Jedino sa porodicom i prijateljima. S ljetovanjem je kao i s rođendanima, kad dođeš u neke godine, ne bude ti to toliko zanimljivo kao kad si bio mlađi – smatra Dino Šaran, frontmen benda “Letu štuke”.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.