SKANDALI

Glumac uvrijedio porodicu Tramp, pa ubrzo zažalio: Piter Fonda se izvinio zbog vulgarnog tvita o Baronu

Agencije

Telegraf.rs

21.6.2018

Američki glumac Piter Fonda (Peter, 78) izvinio se zbog poruke na Twitteru, koju je u međuvremenu obrisao, a u kojoj je naveo da bi 12-godišnjeg Barona Trampa (Barron Trump), sina Melanije i Donalda Trampa, trebalo "otrgnuti iz majčinih ruku i staviti u kavfez s pedofilima". 

Dva puta nominiran za Oskara, brat Džejn Fonda (Jane) i sin holivudske legende Henrija Fonde (Henry), naveo je u saopćenju da je bio uznemiren zbog odvajanja djece od roditelja na granici SAD i Meksika.

- Tvitovao sam nešto veoma neprimjereno i vulgarno o predsjedniku i njegovoj porodici u odgovoru na razarajuće slike koje sam vidio na televiziji. Kao i mnogi Amerikanci, veoma sam ganut i uzrujan zbog situacije s djecom koja se odvajaju od svojih porodica na granici, ali sam otišao predaleko. To je bilo pogrešno i nisam to trebao uraditi. Odmah sam zažalio i iskreno se izvinjavam porodici za ono što sam rekao i za bilo kakvu patnju koju su moje riječi mogle izazvati - naveo je Fonda u saopćenju, koje su objavili njegov menadžer i publicista.

Najmanje 2.000 djece migranata otrgnuto je od svojih porodica otkad su, početkom aprila, Amerikanci počeli da primjenjuju novi, kontroverzan način borbe protiv ilegalne imigracije.

To je pokrenulo kritike na račun administracije predsjednika Donalda Trampa i njegove politike "nulte tolerancije" prema svima koji ilegalno uđu u SAD.

Tramp je jučer, međutim, potpisao izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama koje ilegalno prijeđu južnu granicu SAD omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.