JET SET

Osvojila je Čolu, Bregu, Al Paćina: Ovako danas izgleda najpoznatija starleta bivše Jugoslavije

Instagram

CDM

18.7.2018

Dijana Niven Bećirević bila je najpoznatija starleta bivše Jugoslavije. Proslavila se pošto se obnažena slikala za “Start”, a na njenu ljepotu i seksepil pale su mnoge jugoslovenske, ali i svjetske face.

Karijeru modela započela je krajem 70-ih. Snimila je nekoliko reklama i krasila naslovnicu “Starta” 1976. i “Playboy” 1981. godine.

Samo tri godine kasnije odlazi u Italiju, a poslije uspješne manekenske karijere okreće se novinarstvu.


Radila je kao novinarka dvije godine na italijanskoj televiziji RAI, intervjuirala je papu Ivana Pavla II, družila se s papom Benediktom XVI, dva dana prije smrti intervjuirala je Airtona Senu, a na popis njenih ljubavnika smjestili su se Goran Bregović, Zdravko Čolić, Mik Džeger (Mick Jagger), Al Paćino (Al Pacino) i mnogi drugi slavni muškarci.

Kada je komentirala druženje s Al Paćinom, izjavila je da je bio previše prestrašen paparacima i da od njega nikako nije mogla napraviti muškarca, kao što ni on od nje nije mogao napraviti ženu. Razišli su se zbog njegovog ogromnog ega.

Dijana i danas izgleda zanosno, o čemu svjedoče i fotke koje postavlja na Instagramu. Bivša starleta i glumica izdala je i knjigu o svom životu, koju je predstavila prošle godine.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.