DANAS VOJVOTKINJA

Od mračnih i prljavih stanova u Americi do dvorca u Londonu: Gdje je sve Megan živjela prije udaje za Herija

Princ Heri i Megan

Dnevnik.hr.

8.8.2018

Nakon što je dio djetinjstva provela s majkom u mračnom i prljavom stanu u srcu Los Anđelesa, niko niti nije mogao zamisliti da će Megan Markl (Meghan Markle) 30 godina kasnije živjeti kao princeza. 

Bivšoj američkoj glumici ostvarili su se snovi kao iz bajke i to doslovno udajom za princa Herija u maju ove godine. Megan je udajom postala vojvotkinja od Suseksa, ali njeno djetinjstvo nije bilo toliko raskošno kao sadašnji život.

Glumica je živjela vrlo skromno uz polubrata Tomasa i polusestru Samantu te roditelje Doriju i Tomasa, a da je njena porodica bila disfunkcionalna, sada je pogotovo jasno jer ju otac i polusestra ne prestaju javno blatiti tvrdeći kako je dobro isplanirala gdje će završiti jer je oduvijek bila proračunata, prenosi Dnevnik.hr.

Kako god bilo, prije nego što su se njeni roditelji rastali svega četiri godine nakon hipijevskog vjenčanja, oboje su po cijele dane pušili travu, otac bi danonoćno radio, dok bi "divlja" polusestra Samanta okorjelo tulumarila. Nakon razvoda Megan je nastavila živjeti s majkom u skromnim stanovima, no uprkos tome od početka se školovala u prestižnim ustanovama čija je godišnja cijena bila od 19 do 23 hiljade dolara.

Njen tata radio je na setu nekad popularne serije "Bračne vode", na kojem je Megan provodila dane nakon škole, dok je njena mama imala prodavnicu s poklonima i trgovinu odjeće do 2009. godine, kada je proglasila bankrot. Neko vrijeme školovanja pa sve do svoje 17. godine Megan je živjela s ocem, s kojim se danas, blago rečeno, ne podnosi, no i to je bilo daleko od luksuza u kojem je sada. Međutim, i više nego pristojno uređen stan s boravkom, kuhinjom i dvije spavaće sobe bio je sasvim dovoljan za njih dvoje.

"Što je postajala starija, to je bila svjesnija činjenice da se ona brine za svog oca više nego on za nju. Stalno su se svađali, posebno kada je Megan počela izlaziti s dečkima", otkrio je autor Endrju Morton (Andrew Morton) u biografskoj knjizi "Meghan: A Hollywood Princess". Megan je u to vrijeme radila nekolika privremenih poslova te je volontirala u udruženju koja je pomagala beskućnicima.

Nakon što je stigla na univerzitet Nortvestern u saveznoj državi Ilinoj, upoznala je filmskog producenta Trevora Engelsona u jednom baru na prvom povratku kući s fakulteta. "Megan se Trevor svidio odmah te noći jer je ambiciozan i strastven", stoji u biografiji vojvotkinje, koja je s Trevorom ubrzo počela živjeti u stanu iza zloglasnog kluba "A Go-Go" u Zapadnom Holivudu, gdje dotični živi i dandanas. Megan je tamo živjela sve do 2011. godine, kada se zbog uloge u hit-seriji "Suits" morala preseliti u Toronto. Par se iste te godine i vjenčao na Jamajci, a rastao se dvije godine kasnije zbog "nepomirljivih razlika".

U Torontu je dvije godine bila u vezi te živjela sa celebrity kuharom i vlasnikom restorana Korijem Vitijelom (Cory Vitiello), no njihova je romansa završila u maju 2016. godine. Mjesec dana kasnije Megan je srela Herija na ugovornenom sastanku, no mediji su o vezi počeli nagađati tek u oktobru. U septembru 2017. godine Megan je potvrdila ljubav prema princu na naslovnici slavnog časopisa Vanity Fair, a nekoliko dana kasnije golupčići su odradili prvo službeno pojavljivanje u javnosti.

Par je zaruke objavio u novembru 2017. godine, a u maju 2018. godine održano je raskošno vjenčanje koje je pratio cijeli svijet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.