ISKRENO

Lindzi Lohan o seksualnom uznemiravanju: Mrzit ću sebe zato što ovo govorim...

Lindzi Lohan

Story.rs

14.8.2018

Američka glumica Lindzi Lohan (Lindsay Lohan) izvinila se zbog svoje izjave o pokretu pristalica prijavljivanja seksualnog zlostavljanja “I ja” (Me too). Ona je u posljednjem intervjuu za "Times" rekla da žene koje progovore o seksualnom uznemiravanju “izgledaju slabo”, prenosi BBC.

– Željela bih se otvoreno izviniti za bilo koji bol ili stres izazvan mojom izjavom iz skorašnjeg intervjua – rekla je glumica. 

Pokret protiv seksualnog uznemiravanja oformljen je nakon optužbi o seksualnom uznemiravanju upućenih holivudskom mogulu Harviju Vajnstinu.

Lohan je za "Times" izjavila da neke žene idu u policiju “da bi privukle pažnju”.

U intervjuu, Lindzi Lohan je rekla da nije imala nikakva negativna iskustva u Holivudu kada je u pitanju seksualno uznemiravanje.

– Ne mogu da govorim o nečemu što ja nisam doživjela, zar ne? Gledajte, ja veoma podržavam žene – rekla je ona, dodajući da svako prolazi kroz svoja iskustva na sebi svojstven način.

– Mrzit ću sebe zato što ovo govorim, ali mislim da kada žene govore protiv ovih stvari, to ih čini slabima, a one su zapravo veoma jake žene – kazala je ona.

Ona je nakon ovoga dala izjavu za magazin "People".

– Citat je isključivo povezan s mojom nadom da šačica lažnih svjedočenja, od cunamija herojskih glasova, ne služi da umanji značaj pokreta #MeToo, i svih nas koji ga podržavamo – rekla je ona.

– Kako bilo, naučila sam da se izjave kao što je moja smatraju štetnim, što nikada nije bila moja namjera. Žao mi je zbog bilo kakvog bola koji sam možda izazvala – dodala je Lohan. Glumica je istakla da veoma poštuje žene koje su “dovoljno hrabre da istupe i govore o svojim iskustvima” te da im se divi. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.