JET SET

Nekada najljepša djevojka Jugoslavije: Zbog erotskih fotografija diskreditirana, a ovako izgleda danas

Kurir.rs

18.8.2018

Nekadašnja mis Jugoslavije, Slovenka neopisive ljepote kojoj je jedan set fotografija uništio snove, osvojila je mnoga muška srca, ali i simpatije ljepšeg pola.

Riječ je o mis Jugoslavije 1983. godine Bernarda Marovt. Bernanda je 1983. godine dobila titulu najljepše žene tadašnje Juge. Nakon toga, sva vrata modelinga su joj bila otvorena. Radila je kampanje, a potom je otputovala u London na Izbor za mis svijeta, prenosi Kurir.rs.



Međutim, diskreditovana je zbog seta provokativnih fotografija. Golišava slika Barnande, inače porijeklom Slovenke, osvanula je u britanskom "Dejli miroru" nekoliko dana pred takmičenje, koje se te godine održavalo u Londonu. Svi koji su je ikada vidjeli kažu da je bila ubjedljivo najljepša, najelegantnija i najbolje obučena djevojka te godine, ali ipak nije ponijela krunu - šuškalo se da je sve "zakuhala" Džulija Morli (Julia Morley), šef londonskog izbora za Mis, kojoj nije išlo na ruku da Jugoslovenka pobijedi.


Iako nije ponijela titulu najljepše na svijetu, dobila je laskavo priznanje - mis fotogeničnosti. Nakon toga, nastavila je sa radom u Zagrebu i Ljubljani.

1990. godine je proglašena top-modelom Italije, 1992. top-modelom Evrope, a 2000, po izboru ženskog magazina Jana, proglašena je za najljepšu Slovenku 20. vijeka. Na vrhuncu karijere je zarađivala po 3.000 eura po reklami i poredili su je sa Madonom.

Nastavila je da se bavi modelingom, ali "izvan pista i objektiva". Danas drži sopstvenu modnu agenciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.