JET SET

Luksuzni biser Kalifornije: Raspametit ćete se kada vidite u kakvoj kući živi Robi Vilijams

Kuća koja odiše italijanskim stilom sagrađena je 1981., ali je prije deset godina renovirana i modernizirana

Robi Vilijams ( Arhiv)

Story.rs

24.8.2018

Popularni pjevač Robi Vilijams (Robbie Williams) i njegova supruga Ajda Fild (Ayda Field) najnoviji su poznati članovi elitnog naselja u Malibuu, prva komšinica im je Sindi Kraford (Cindy Crawford), a nadaju se da će ovo biti mjesto na kojem će dočekati svoje treće dijete i ostvariti želju o kojoj već tri godine maštaju.

Luksuzni biser Kalifornije, egzotični Malibu se smatra mjestom bogatih i slavnih ličnosti Holivuda, ali ipak, kao da se u posljednjih godinu taj trend dodatno učvrstio. Gotovo svako ko nešto znači u svjetskom šou-biznisu, odlučuje da kupi kuću u zapadnom dijelu okruga Los Anđeles na obali Tihog okeana. 

Nakon brojnih ličnosti čijih smo se domova nagledali kroz ovu rubriku, izuzetak nije ni čuveni pjevač Robi Vilijams (44), koji je zajedno sa svojom suprugom, glumicom Ajdom Fild (39) kupio prelijepo zdanje od 430 kvadratnih metara, a prve komšije su im model Sindi Kraford i njen suprug Rendi Gerber (Rende Gerber).  

Razloga za odabir lokacije ima pregršt, ali dovoljan je da se navede samo jedan – zadivljujuće pogled na okean veći je luksuz od najskupocjenije stvari koja se u ovom domu nalazi. Vjerovatno je zato i cijena odgovarajuća, pa je popularni par kesu odriješio za 28 miliona dolara, a zauzvrat, pored Tihog okeana na poklon, dobio je pet spavaćih soba, četiri kupatila, dvosobnu gostinsku kuću i privatni spa centar. 

Možda i najvažniji dio kuće jeste veliko dvorište koje je okruženo rastinjem i mirisom koji podsjeća na Mediteran. 

Dok je ispred kuće savršen pogled na okean, pozadi se nalazi bazen pokraj kojeg gosti mogu da se odmaraju ili uživaju u ukusnom roštilju. Kuća koja odiše italijanskim stilom sagrađena je 1981, ali je prije deset godina renovirana i modernizirana. Nekada je pripadala pjevačici Dženet Džekson (Janet Jackson), a pošto je sada u vlasništvu britanskog kralja popa, može se reći da je ostala u dobrim rukama muzičara.

Visoka ograda, čelična kapija i najnovija tehnologija video-nadzora čine da se par i njihovo dvoje djece, Teodora Rouz (Theodora Rose Williams - 5) i Čarlton  (Charlton Williams - 3), osjećaju veoma sigurno. Unutar ovih zidina, dnevni boravak opremljen je finim drvetom u nježnim tonovima. Dok za trpezarijski sto može sjesti desetoro ljudi, kuhinjski šank idealno je mjesto za ispijanje jutarnje kafe s pogledom na plavetnilo okeana. 

Tu su, međutim, i ušuškaniji dijelovi ovog doma koji vam pružaju osjećaj da ste odjednom na potpuno drugoj lokaciji dok gledate u zelenilo kojim je vegetacija bogata. Na spratu, ogromna spavaća soba ima prozor od poda do plafona, što omogućuje još jedan idiličan pogled na Tihi okean, a tik do nje je i veliko, glavno kupatilo, s dovoljno prostora za sve što je članovima porodice neophodno. 

U kući se nalazi i radna prostorija, ali budući da je i ona smještena pored okeana, ne znamo kako iko može da radi u uslovima u kojima ga ovakav pogled ne bi omeo. Dok je enterijer u dobroj mjeri rustičan, začinjen je interesantnim i modernim umjetničkim djelima koja krase većinu zidova. Gostinska kuća podjednako je luksuzna kao i glavna, samo što izostaje taj jedinstven pogled na okean.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.