DETALJI

Otkriveno šta Kejt i Megan ne smiju nositi tokom dana

Češće ih nose na raskošna večernja događanja

Megan Markl

Index.hr

10.9.2018

Kao članica kraljevske porodice, Megan Markl (Meghan Markle) mora se pridržavati brojnih pravila. Tu su ona već poznata o tome da ne smije nositi lakove za nokte u boji ili gola ramena (što je u nekoliko navrata prekršila), ali i neka o kojima se manje priča.

Procjenjuje se da je njena kolekcija nakita vrednija od oko dva miliona Km, ali ona ne može sama odlučivati kad će šta nositi.

Grant Herlod (Grant Harrold), kraljevski batler, tvrdi da postoji komad nakita koji se smije nositi samo poslije 18 sati, čak i ako ste princeza.

Riječ je o tijarama, nakitu koji je rezerviran samo za udane žene, a i one ga smiju nositi samo navečer. Jedina iznimka je vjenčanje pa je Megan smjela nositi tijaru na dan udaje za princa Harija (Harry).

Prije nego što su se udale u kraljevsku porodicu, ni Megan ni Kejt (Kate) nisu smjele nositi tijare u javnosti.

- To je znak statusa i pokazatelj da ste zauzeti i ne tražite muža. Muškarcima je to jasan znak da se ne pokušavaju udvarati - tvrdi Grant.

Suprotno vjerovanjima, obje mogu nositi dijamante tokom dana, ali ipak ih češće nose na raskošna večernja događanja.

Na dan svog vjenčanja Megan je nosila tijaru kraljice Meri (Mary) napravljenu 1932. godine. Prije nje u javnosti ju je posljednji put nosila princeza Margaret 1965. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.