SPEKTAKL

Amira Medunjanin: Ovo je ono što mi zaista jesmo!

S jednom od najmoćnijih i svjetski priznatih muzičkih interpretatorica sevdaha na bini je bilo i 12 gudačkih alhemičara, „Trondheim Solistene“ iz Norveške

Medunjanin: Obilježila 15 godina karijere. M. Kadrić

E. SKENDEROVIĆ

6.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+17

Da s razlogom puni koncertne dvorane širom svijeta, dokazala je večeras i u svom rodnom Sarajevu Amira Medunjanin, koja je u dupke punoj Zetri održala koncert za pamćenje.  

Muzički opus 

S jednom od najmoćnijih i svjetski priznatih muzičkih interpretatorica sevdaha na bini je bilo i 12 gudačkih alhemičara, „Trondheim Solistene“ iz Norveške, koji su atmosferu u Zetri doveli do usijanja.

Kao što je i obećala, Amira je Sarajevu poklonila veoma emotivnu priču u okviru koje je publici predstavila i novi album "Ascending" koji je, kako je kazala, retrospektiva njenog cjelokupnog muzičkog opusa.

Amira je plakala dok je pričala o Sarajevu, a među brojnim gostima u publici je i njena majka.

Svjetski poznata  

- Pamtite Sarajevo kao što je sada. Obećala sam sebi da neću zaplakati, ali teško mi je. Ovo je ono što mi zaista jesmo. Ovo je moj dom - kroz suze je kazala Amira.

Amirina popularnost odavno se proširila van granica BiH. Što i ne čudi, složni su oni koji su večeras imali priliku svjedočiti sjajnom koncertu u sarajevskoj Zetri.

 „Nesanica“ sa Nikolom Kojom 

Već nakon taktova prve pjesme s kojom je otvorila koncert u Zetri, publika je Amiru pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Sjajna atmosfera nastavljena je pjesmama “Oj meglica” na kojoj je Amira sarađivala s Vladimirom Kočišom Zecom i Leonardom Baksom, zatim “Ja izlezi Gjurgjo”..., ali i obradama pjesama "Snijeg pade", "Moj dilbere", "Ajde, Jano, kolo da igramo", "Sve ptičice zapjevale"...

Specijalni gost na koncertu bio je popularni srbijanski glumac Nikola Kojo koji je sa Amirom otpjevao pjesmu "Nesanica", te Dino Šaran iz grupe "Letu štuke". 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.