RADOST Dobila drugo unuče

Slavica Delibašić: Moj Mirza bi bio presretan

Mona Muratović i Danko Delibašić preksinoć dobili sina, a imaju četverogodišnju kćerku Liviju

N. AJNADŽIĆ

Slavica, Livija i Danko: Sreći nema kraja


Sjetila sam se svog Mirze kada sam ja trebala roditi Danka. Pošto sam slično kao Mona prenijela trudnoću, ležala sam u bolnici nekoliko dana. A Mirza me nazvao: „Hoćeš li ti rađati ili ne? Ako nećeš, da znam“ – kroz smijeh nam govori Slavica


Mona Muratović i Danko Delibašić preksinoć su postali roditelji dječaka. To je njihovo drugo dijete, a njihova kćerka Livija uskoro će napuniti četiri godine. Glumica ima i sina Akina iz prethodnog braka.

Uzbuđeni smo

Ponosna i sretna je, naravno, i Dankova majka Slavica Delibašić, supruga legendarnog košarkaša Mirze Delibašića.

- To ko ne doživi vjerovatno ni ne zna kakav je to božanstven osjećaj. Drugi put da mi toliku sreću i radost prirede. To je nešto najljepše na svijetu. Uzbuđeni smo, a čekali smo danima da se Mona porodi. I činilo se da čekanju nema kraja, pa smo se svi unervozili. Sjetila sam se svog Mirze kada sam ja trebala roditi Danka. Pošto sam slično kao Mona nosila i prenijela trudnoću, ležala sam u bolnici nekoliko dana. A Mirza me nazvao: „Hoćeš li ti rađati ili ne? Ako nećeš, da znam“ – kroz smijeh nam govori Slavica.

Kaže da je dječak rođen sa skoro 3,7 kilograma, a da je dug 58 centimetara.

- Dobro je i zdravo, sve je odlično prošlo. Ali je osjećaj spektakularan. Mali Delibašić je noćna ptica jer je rođen malo prije ponoći. Vikala sam od sreće kada su mi javili. Neka je živ i zdrav... – kaže Slavica.

Prisjetila se i svog supruga, čija je 17. godišnjica smrti obilježena početkom decembra.

Rastuži me...

- To mi je najgore od svega što Mirze nema. Uvijek me to dotakne. Da je barem nešto mogao da doživi. Opsjeda me ta nepravda što je tako moralo biti. Ali nemoguće je boriti se protiv takvih stvari. Mislim da bi Mirza bio preponosan i preradostan. Tužno je što je Mirza tako mlad umro. I moj tata je mlad umro, ali je doživio kad sam rodila Danka. Rastuži me to i Danka isto – kazala nam je Delibašić kroz suze.

Sjetila sam se svog Mirze kada sam ja trebala roditi Danka. Pošto sam slično kao Mona prenijela trudnoću, ležala sam u bolnici nekoliko dana. A Mirza me nazvao: „Hoćeš li ti rađati ili ne? Ako nećeš, da znam“ – kroz smijeh nam govori Slavica.

NA VRH

Podijeli članak na