LJEPOTICE

Jedina s Balkana: Srbijanka Marija Žeželj na listi najljepših djevojaka svijeta

Bivšoj misici svijeta Prijanki Čopri pripalo je tek 47. mjesto

Marija Žeželj: Napisala knjigu pod nazivom "Moj slatki život". Instagram

Avaz.ba

31.12.2018

Od 1990. britanski filmski kritičar pod nazivom ''TC Candler'' započeo je popis najljepših žena. Otad svake godine napravi listu sto žena širom svijeta koje su, po njemu, najljepše. Krajem decembra 2018. objavio je video u kojem su rangirane djevojke, a u samo dva dana sakupio je više od dva miliona pregleda.


Francusku manekenku Tilen Blondo (Thylane Blondeau, 17), kćerku francuskog nogometaša Patrika Blondoa (Patrick, 50), prije 11 godina nazvali su najljepšom djevojčicom na svijetu, a sada je osvojila i titulu najljepše djevojke 2018.

- Ne mogu vjerovati, hvala "TC Candleru" i svima koji su glasali - napisala je Tilen, a pratioci su joj rekli da je zaslužila titulu.


Već s četiri godine Tilen je nosila reviju Žan Pola Gotjea (Jean Paul Gaultier), a s deset je bila najmlađa manekenka koja se ikad pojavila u ''Vogueu''. Danas je ambasadorica ''L'Oreala'' i zaštitno lice parfema francuske dizajnerice Lolite Lempike (Lempick).

Drugo mjesto pripalo je tajvanskoj pjevačici i glumici TZUYU (19), a odmah iza nje je izraelska manekenka Jael Šelbia (Yael Shelbia, 18).

Bivšoj misici svijeta Prijanki Čopri (Priyanka Chopra, 36) i zvijezdi serije "Quantico" pripalo je tek 47. mjesto.

Od djevojaka s našeg područja na popisu se našla jedino srbijanska jutjuberka Marija Žeželj (18), koja je zauzela 63. mjesto. Njene fotografije objavljivala je i službena stranica kozmetičke firme Kajli Džener (Kylie Jenner, 21).

Marija je snimila nekoliko pjesama, a prva je bila na engleskom jeziku "Dance Like Nobody's Watching", koja ima 18 miliona pregleda.

Napisala je i knjigu "Moj slatki život", koja se u Srbiji prodala u nekoliko hiljada primjeraka.

Od 1990. do danas prvo mjesto na listi zauzelo je dosta poznatih imena poput Nikol Kidman (Nicole, 51), Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow, 46), Meg Rajan (Ryan, 57), Lindzi Lohan (Lindsay, 32), Kira Najtli (Keira Knightley, 33), Kejt Bekinsejl (Kate Beckinsale, 45), Emilija Klarke (Emilia Clarke, 32), Natali Portman (Natalie Portman, 37), Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer, 60) proglašena je najljepšom čak tri puta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.