SVIJET MODE

Lijepa Trebinjka zablistala u američkom magazinu “Marie Claire”: Otkrila je sestra Mile Jovović

Zablistala u američkom magazinu “Marie Claire”

Čihorić: Slučajni susret na ulici odveo je na svjetske piste

Piše: A. HODŽIĆ

6.1.2019

Anja Čihorić iz Trebinja jedna je od najuspješnijih manekenki iz Bosne i Hercegovine koja karijeru gradi u inozemstvu. Čihorić je tako nedavno zablistala u editorijalu priznatog američkog magazina “Marie Claire”. To je samo još jedan u nizu uspjeha mlade Hercegovke koja je do sada radila za najznačajnije modne brendove.

Prvi susret

Put lijepe Anje među manekensku elitu mogao bi komotno poslužiti za filmski scenarij. Nju je sasvim običnog dana u šetnji na ulicama rodnog grada svojevremeno otkrila Vesna Jovović, sestra glumice Mile Jovović koja je u Hercegovini bila na odmoru. Inače, Vesna se bavi otkrivanjem modnih talenata širom svijeta.

 Samo nekoliko mjeseci kasnije Čihorić je bljesnula na svjetskim modnim pistama. Ona danas živi u Njujorku, gdje gradi uspješnu modnu karijeru.

- Tokom jedne obične popodnevne šetnje Trebinjem prišla mi je Vesna Jovović, sestra glumice Mile Jovović. Pitala me da li sam zainteresirana da se bavim manekenstvom, jer je uvidjela da imam potencijala i odgovarajuće proporcije za taj posao. Taj prvi susret nisam doživjela previše ozbiljno, jer sam čula svakakve priče o raznim agencijama koje su na lošem glasu - ispričala je svojevremeno Anja.

 Početak u Milanu

Nekoliko mjeseci poslije prvog susreta sa skauticom Jovović Anja je otišla u italijansku prijestonicu mode Milano i od tada radi s najboljim svjetskim modnim kućama. Bila je zaštitno lice za „Dior“, „Miu Miu“ i „Chanel“.

Anja je članica priznatih modnih agencija kao što su „Supreme Management“ u Njujorku, „Women Management“ u Parizu i Milanu, „D Model“ u Atini, „Uno Models“ u Barceloni, „Scoop Models“ u Kopenhagenu, „Spin Model“ u Hamburgu, „Photogenics LA“ u Los Anđelesu, te „Elite“ u Torontu.

Svjetski magazini

Čihorić je u septembru prošle godine učestvovala u kampanji za brend „Various“. Prije toga pojavila se u svjetskim magazinima kao što su „Grazia Mexico“, „Biba Magazine“ te „Elle Vietnam“.

 Previše mršava

- Dok sam bila dijete, svi su mi se rugali jer sam bila previsoka i previše mršava. Mrzila sam da kupujem farmerke jer su mi sve bile kratke. Najgore je bilo što sam bila viša od svih dječaka u školi – priznala je jednom prilikom manekenka.



quote
<p>Anja je članica priznatih modnih agencija kao što su „Supreme Management“ u Njujorku, „Women Management“ u Parizu i Milanu, „D Model“ u Atini, „Uno Models“ u Barceloni</p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.