JET SET

Kejt Mos otkrila trik zbog kojeg je bila u trendu čak i uz mali budžet

Otkrila da je u dobi između 14 i 19 godina imala poprilično mala novčana sredstva za kupovinu

Kejt Mos. Društvene mreže

Index.hr

5.1.2019

Jedna od glavnih stilskih ikona, legendarna Kejt (Kate Mos), u nedavnom je intervjuu za "The Guardian" otkrila da je u dobi između 14 i 19 godina imala poprilično malen budžet za šoping.

No, zato što je posao zahtijevao od nje da se oblači trendi i da izgradi svoj prepoznatljiv stil, Kejt je odlučila to i učiniti, ali na svoj način.  

-U tinejdžerskim godinama svu sam svoju odjeću kupovala u second hand trgovinama. Ne biste vjerovali kakvi se komadi tamo mogu pronaći za smiješnu cijenu - dodala je Kejt.

Uz to, napomenula je kako je, iako je bila na vrlo ograničenom budžetu, birala samo kvalitetne materijale i odjeću koja je bila tada u trendu i koja je pristajala njenom stilu. Sada Kejt i sama donira svoju skupocjenu odjeću second hand trgovinama jer zna koliko je ona prije priželjkivala dobru, a jeftinu odjeću.  

Ono što je manekenka savjetovala svima koji se odluče za kupovinu u second hand trgovinama je da budete strpljivi, da birate kvalitetne materijale, da ne obraćate pozornost na određenu marku već na sam komad odjeće te da uzmete u obzir moguće prekrojavanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.