INTERVJU

Nina Badrić: Ljubav mi je suđena u BiH

Kako god da okrenem, uvijek je BiH 14. februara, ustvari na Dan zaljubljenih, moj domaćin

Badrić: Kriva crta nekad je prava. Promo

Razgovarala: E.BAKIĆ

20.1.2019

Da s nestrpljenjem iščekuje 14. februar, pjevačica Nina Badrić (46) svakodnevno pokazuje svojim objavama na društvenim mrežama. 

Nije razlog samo to što se na ovaj datum obilježava svjetski Dan zaljubljenih nego i Ninin koncert u dvorani Bijeli brijeg u Mostaru. Prije nekoliko dana, pozvala je svoje fanove i prijatelje da dođu u Mostar i zajedno slave ljubav.

Što se tiče ljubavi u njenom životu, u oktobru prošle godine objelodanjeno je da je prekinula zaruke s biznismenom iz Livna Tinom Bralom.

U intervjuu za “Dnevni avaz” govorila je o nastupu u BiH, ljubavnom životu, pjesmama, sudbini, planovima u tekućoj godini...

Prekrasna atmosfera

- Jedva čekam koncert u Mostaru. Nema boljeg povoda od Dana ljubavi, zapravo za Valentinovo pjevati. Nekako sam uvijek koncerte na taj datum održavala u Sarajevu, a sada prvi put evo me u Mostaru. Kako god da okrenem, uvijek je Bosna i Hercegovina 14. februara, ustvari na Dan zaljubljenih, moj domaćin – govori nam Badrić.

Kakvu imate komunikaciju s ovdašnjom publikom, pripremate li im neko iznenađenje?

- Mnogo volim Bosnu i Hercegovinu i tu sam već godinama kao kod kuće. Mi se znamo odavno i volimo se obostrano. Sigurna sam da će u mostarskoj dvorani biti prekrasna atmosfera i nestrpljivo čekam da stanem pred publiku.

Srce i duša

Koncert će se desiti na Dan zaljubljenih, je li Nina zaljubljena?

- Nikad ne govorim o privatnom životu, a s druge strane ga i ne krijem. I sama sam u medijima pročitala mnogo neistina o sebi i navodnom zaručniku. No, valjda bi i mene nešto trebalo pitati o tome. Opet, kad bolje razmislim, gdje bih stigla kad bih išla demantirati sve ono što se o meni piše, a nije istina. Kad se takav neko poseban pojavi, ko je meni bitan, to ću svakako podijeliti sa svima, i to s velikom radošću.

Vaše pjesme su dosta emotivne, koliko Vas ima u njima?

- Inače sam emotivna osoba pa ne bih mogla pjevati svoje pjesme na taj način da ih ne osjećam punim srcem i dušom. Pjevam numere koje su dio moje priče i osjećam ih do kosti.

Vrijeme doslovno leti, već smo ušli u novu godinu. Da li Vas je u nekom trenutku vrijeme ponijelo pogrešnim putem?

- U sve ove 23 godine moje karijere nije, a nadam se i da neće. Trudim se ostati čvrsto na zemlji i mislim da je to i najveći uspjeh. Trajati i ostati normalan.

Praktična vjernica

Često ističete da Vas je samoća odgojila.

- Samoća nas sve odgaja. Ko ne može podnijeti samoću, taj srlja u hiljade odnosa iz straha od samoće. Samoća je blagoslov i divno je kad čovjek može malo biti sam sa sobom.

“I Bog nekad krivom crtom piše ravno”, stihovi su Vaše pjesme koje fanovi često koriste u opisima stanja, emocija, života... Vjerujete li i Vi da je kriva crta nekad prava?

- Apsolutno! Praktična sam vjernica pa znam i na svom primjeru da je “Ovaj gore”, prije svega, sigurno, neki duhovit tip. Bog uvijek krivom crtom napiše pravu stvar za nas. Mi bismo htjeli sve drugačije, ali nam se, zapravo, desi upravo ono što nam treba i što je najbolje za nas.

 Kada iza sebe pogledate, da li biste nešto mijenjali ili biste ostavili sve isto?

- Sve je onako kako je trebalo biti. Život je put i dio tog puta su i dobri i loši dani. Treba se uvijek smijati i radovati se malim stvarima koje čine život.

 Majčinski instinkt

Kazali ste jednom prilikom da svako može da rodi dijete, ali da bude majka, ne može. Iako se vodite tom teorijom, probudi li se u Vama s vremena na vrijeme majčinski instinkt?

- To je bila konstatacija na svu odbačenu i ostavljenu djecu, od roditelja koji su ih rodili pa odbacili. A neki drugi ljudi, koji su ih udomili ili usvojili, pružili su im ljubav i dom. Zato... majka je ona koja ti pruži ljubav i siguran dom, zar ne?

Sreća je biti zdrav

Šta je za Vas sreća, a šta su snovi?

- Sreća je svaki dan kad se probudiš zdrav i kad možeš zagrliti sve one koje voliš, ali i oni tebe.

Posao me raduje

Kakvi su Vam planovi u tekućoj godini, hoće li biti novih pjesama?

- Radimo punom parom već neko vrijeme i bit će novih pjesama, svakako, u ovoj godini. Rad je nešto što me na neki način smiruje i sretna sam kad imamo posla, ekipa i ja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.