ŠOKANTNO Morat će objasniti kako su primile taj novac

Kendal Džener, Emili Ratajkovski, Bela Hadid na sudu zbog Instagrama

"Postrojavanje" manekenki posljedica je istrage jedne od najvećih prevara u historiji muzičkih dešavanja, festivala "Fyre"

Avaz.ba
29.01.2019 09:58

Manekenke su bile plaćene da reklamiraju taj festival

Foto: Instagram

Kendal Džener (Kendall Jenner), Emili Ratajkovski (Emily Rajtakowski), Bela Hadid i druge poznate ljepotice mogle bi se naći na sudu zbog objava na Instagramu.

"Postrojavanje" manekenki posljedica je istrage jedne od najvećih prevara u historiji muzičkih dešavanja, festivala "Fyre".

Manekenke su bile plaćene da reklamiraju taj festival, i to papreno, a samo je jedna od njih naznačila da je riječ o plaćenom oglasu. Inače, sve su bile u obavezi da to jasno naznače u skladu sa američkim federalnim zakonom. Na sud će biti pozvane Kendal Džener, Emili Ratajkovski, Bela Hadid (Bella), Šanel Iman (Chanel), Hejli Biber (Hailey) i druge.

Prije dvije godine, organizator Bili Mekfarland (Billy McFarland) prevario je investitore za više od 22,5 miliona eura, obećavši organizaciju "festivala kakav svijet još nije vidio". Nasamareni su i kupci ulaznica, koji su plaćali više od 10 hiljada eura po ulaznici za "luksuzni" smještaj na dalekom otoku da bi ih tamo dočekali mokri šatori, sendviči i nijedan od obećanih muzičara.

Manekenke su ukupno dobile više od 4,6 miliona eura, a sada će morati objasniti kako su primile taj novac (koji je Mekfarland na prevaru izvukao od investitora), kao i zbog čega nisu ispoštovale federalni zakon i svoje objave označile kao plaćene oglase.

Mekfarland je u međuvremenu osuđen na šest godina zatvora, a novo interesiranje za ovaj slučaj pokrenula su dva istovremeno objavljena dokumentarna filma.

NA VRH