JET SET

Dženifer Aniston napunila 50 godina: Evo zašto izgleda kao da joj je 30

Mladoliki izgled djelimično duguje sitnim estetskim zahvatima

Dženifer Aniston. Instagram

Avaz.ba

11.2.2019

Slavna glumica Dženifer Aniston (Jennifer) napunila je 50 godina, a ne izgleda ni dana starije od 30, zbog čega svako želi znati njene tajne ljepote. Nećemo se lagati, holivudska miljenica svoj mladoliki izgled djelimično duguje sitnim estetskim zahvatima, poput injekcija botoksa, kao i skupocjenim holivudskim tretmanima ljepote, no osim gena, veliku ulogu u svemu igra i njen zdrav način života.  

Dženifer je od samog početka svoje karijere očarala svijet svojom prirodnom ljepotom, što je prepoznao i časopis "People", koji ju je čak dva puta smjestio na vrh liste najljepših žena na svijetu, od čega posljednji put ne baš tako davne 2016. godine. I tada se puno pisalo o tajnama njenog mladolikog i besprijekornog izgleda, a mi smo sada na jednom mjestu okupili one najvrednije. 


Screenshot

Zdravo se hrani

Dženifer vodi izrazito zdrav način života te je ljubitelj prirodne, organske prehrane i izbjegava šećer. U jednom intervjuu priznala je da se nije oduvijek zdravo hranila, no odlučila je preokrenuti stranicu kada ju je njen agent upozorio da je postala bucmasta.

Pije puno vode

Bjuti savjet koji uvijek rado naglašavamo također je i jedna od tajni mladolikog izgleda Dženifer Aniston. Glumica dnevno pije oko tri litre vode, a dan započinje čašom tople limunade bez šećera koja potiče rad metabolizma i bolje funkcioniranje cijelog organizma.

Vježba svaki dan

Glumica je u nekoliko navrata naglasila kako u tjelovježbi zaista uživa, a omiljene aktivnosti su joj joga, vožnja biciklom, trčanje i plivanje. Uz to, svakodnevno vježba s osobnom trenericom koju sedmično, navodno, plaća oko 800 eura. Osim u tjelovježbi, često ističe i kako uživa u meditaciji.

Brine se o koži

Serum, hidratantna krema i zaštitni faktor dio su njene svakodnevne bjuti rutine. Glumica ne preskače ni brigu o koži vrata koji navodno maže koncentratom "Euoko Fractional Neck Lift" od oko 400 eura. Uz to, Dženifer izbjegava nositi make-up kada je god to moguće jer na poslu obično nosi tešku šminku koja pridonosi starenju kože. Redovno odlazi i na skupocjene tretmane ljepote. Dženifer se pridržava važnog pravila da u krevet nikad ne ide s make-upom.

Brine se o kosi

Ne možemo ne spomenuti njenu kosu koja joj je u 90-ima postala zaštitni znak. Svi su tada htjeli imati frizuru kao Rejčl (Rachel) u "Prijateljima", a sigurni smo da je masovna histerija oko njene kose potaknula glumicu da počne voditi posebnu brigu o svojoj kosi pa je čak pokrenula i vlastiti liniju proizvoda za kosu "Living Proof".

Dobri geni

I za kraj, jedna tajna koju joj ipak ne možete ukrasti. Naime, Dženifer je u jednom intervjuu otkrila da njen tata u 80-ima gotovo nema nijedne bore pa možemo zaključiti i da su za njen mladoliki izgled u 50-ima velikim dijelom zaslužni jako dobri geni.


Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.