JET SET

Oglasila se Tea Tairović: Evo zašto nije prisustvovala Šabanovoj sahrani

Nije željela se nametati porodici u ovakvom trenutku

Niko nije ni slutio da će Šabanu to biti posljednji nastup. Kurir.rs

Kurir.rs

25.2.2019

Tea Tairović, posljednja je pjevačica koja je pjevala sa Šabanom Šaulićem, samo nekoliko sati prije stravične saobraćajne nesreće u kojoj je pjevač tragično izgubio život, zajedno sa svojim muzičarem Mirsadom Kerićem. Samo pukim slučajem, pjevačica se nije našla sa njima u istom automobilom, što joj je nesumnjivo spasilo život. Međutim, Tea nije prisustvovala Šabanovoj sahrani, a ona je to objasnila time što sa porodicom pjevača nije imala neki kontakt.

Ona ne krije da joj je jako teško palo to što se dogodilo njenom kolegi, ali da isto tako nije željela se nametati porodici u ovakvom trenutku. 

- Poslala sam njegovom unuku Luki poruku, jer se sa njim znam. Napisala sam mu da mi je žao. A sa ostalim članovima porodice ni prije nisam kontaktirala pa mi je bilo bezveze se nametati u ovom trenutku - rekla je Tea za srbijanske medije.

Mladu i atraktivnu Tairovićevu su često povezivali sa kraljem narodne muzike, a sa njim je često i nastupala, kao i posljednje noći pred kobni događaj u Njemačkoj.

Podsjetimo, Tea i Šaban imali su nastup u Njemačkoj, o čemu svjedoče i brojni snimci. Pjevač je, kako kažu, bio raspoloženiji nego obično i niko nije ni slutio da će mu noć sa pjevačicom biti zapravo posljednja. Tog 17. februara oni su se razdvojili i svako krenuo svojim putem za Beograd, jer su imali odvojene letove, a epilog je smrt pjevača i žal za izgubljenim životom pjevačke legende. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.