ZVIJEZDE

Ovoj srbijanskoj pjevačici se udvarao Majkl Džekson

Iako je tada neslavno prošla, zauzevši 13. mjesto, pjevačica se iz Malmea vratila puna utisaka

Pjevačica "zapala za oko" slavnom kralju popa. Arhiv

Avaz.ba

28.2.2019

Ekstra Nena je prije 27 godina učestvovala na Evroviziji, a sada je odlučila ponovo okušati sreću te se na sinoć održanoj prvoj polufinalnoj večeri Beovizije pojavila kao jedan od pretendenata na titulu predstavnika Srbije na ovom prestižnom muzičkom festivalu.

Snežana Berić se nije uspjela plasirati u finale, dok je njeno nastupanje na beovizijskoj sceni starijim generacijama dozvalo u sjećanje 1992. godinu, kada je bila predstavnica tadašnje Jugoslavije na Evrovoziji.

Iako je tada neslavno prošla, zauzevši 13. mjesto, Ekstra Nena se iz Malmea vratila puna utisaka, budući da je, kako je tada tvrdila, "zapala za oko" slavnom kralju popa - Majklu Džeksonu (Michael Jackson).

- Mada Majkl Džekson nije bio u Malmeu, njegovi agenti su mu dojavili da se u gradu nalazi djevojka HeHa, tako su me zvali, jer sam ime pisala ćirilicom pa im je to tako izgledalo. Tako sam dobila vozača i nekoliko zgodnih tjelohranitelja, koji su me pratili u stopu. Bilo je to najnezaboravnijih osam dana u mom životu - pohvalila se pjevačica svojevremeno.

Sinoć Esktra Nena nastupala na prvoj polufinalnoj večeri Beovizije. Printscreen: YouTube

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.