JET SET

Čini se da bi Megan mogla roditi u američkoj umjesto u britanskoj bolnici

Dolazak kraljevske bebe s nestrpljenjem se očekuje za nekoliko sedmica

Megan Markl. Arhiv

Avaz.ba

1.3.2019

Dolazak kraljevske bebe s nestrpljenjem se očekuje za nekoliko sedmica. Iako se nagađalo da bi Megan Markl (Meghan Markle) mogla roditi kod kuće, čini se kako je na kraju ipak odlučila da to bude u bolnici, no u kojoj tačno.

Dok jedni misle da bi to mogla biti bolnica "Lindo Wing" u Padingtonu, u kojoj je rodila i vojvotkinja od Kembridža, bivši batler kraljevske porodice smatra kako će to ipak biti američka bolnica "The Portland" u vlasništvu Američkog bolničkog poduzeća.

- Ne mislim da će ona ići istim putem kao i Kejt (Kate). Imam osjećaj da voli stvari raditi drugačije od nje, na svoj "meganovski način". Mislim da će biti vrlo jaka i prkosna - rekao je  blizak prijatelj pokojne princeze Dajane (Diane).

Bolnica "The Portland" jedino je u potpunosti privatno rodilište u Velikoj Britaniji u kojoj porođaj košta 6.100 funti (oko 121.000 KM). Svaka dodatna noć naplaćuje se 1.250 funti (oko 3.000 KM) za standardnu sobu ili 2,250 za apartman (oko 5.00 KM).  

Novopečenim je mamama u toj bolnici osiguran poseban tretman, uključujući popodnevni čaj, fotografiranje, uzimanje bebinih otisaka za uspomenu, postnatalna fizioterapija i sl.

S druge strane, porođaj u "Lindo Wingu" košta 5.900 funti (13.000 KM). 

U slučaju porođaja carskim rezom plaća se 7.435 funti ili (17.000 KM), s tim da su i soba i apartman tada skuplji.

Njega u toj bolnici je na svjetskoj razini, a čak možete i naručiti čašu šampanjca kako biste nazdravili dolasku bebe. Svaka soba ima svoju kupaonicu i vrhunsku hranu, stoga je ovo mjesto savršeno za dolazak kraljevske bebe.

Megan bi trebala roditi u aprilu, no tačan datum termina još se ne zna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.