JET SET

Posljednji trenuci Luka Perija: S njim je u bolnici bila cijela porodica

Prema navodima medicinskog osoblja, glumac je bio pri svijesti kad je Hitna došla po njega, no njegovo se stanje brzo pogoršalo

Luk Peri. Društvene mreže

Avaz.ba

4.3.2019

Glumac Luk Peri (Luke Perry) preminuo je u ponedjeljak ujutro nakon teškog moždanog udara. U trenutku smrti bio je okružen svojim najbližima, piše Mirror. S njim je u bolnici bila njegova cijela porodica.

Luk je pet dana ranije pretrpio teški moždani udar u svom domu nakon čega je otpremljen u jednu kalifornijsku bolnicu. Prema navodima medicinskog osoblja, prenosi Mirror, glumac je bio pri svijesti kad je Hitna došla po njega, no njegovo se stanje brzo pogoršalo.  

Iako su neki mediji prenijeli da je su ga ljekari stavili u induciranu komu, njegovi predstavnici za medije to poriču, te tvrde da je samo dobio sedative kako bi imao što bolju šansu za oporavak i kako bi se minimalizirale trajne posljedice na mozak.

Nažalost, Lukovo stanje se tokom narednih nekoliko dana pogoršalo, te je preminuo u ponedjeljak ujutro. U službenoj izjavi njegovi su predstavnici potvrdili da je preminuo, te naveli da je s njim bila cijela njegova porodica, uključujući njegovu djecu Džeka (Jack) i Sofi (Sophie), zaručnicu Vendi Medison Bauer (Wendy Madison Bauer), bivšu suprugu, njegovu majku, očuha, te brata i sestru.

- Porodica zahvaljuje na potpori i molitvama koje su dobili od fanova širom svijeta, te mole za privatnost u vrijeme ove velike tuge. Zasad nećemo objavljivati daljnje detalje o njegovoj smrti - izjavili su. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.