JET SET

Svi pričaju o izjavi Dženet Džekson na prvom nastupu nakon dokumentarca o njenom bratu

Ona je toliko mudra i mirna. Vidi svu romansu i dramu svijeta i onda to slavi - kazao je Stajls

Majkl i Dženet Džekson. Screenshot

Avaz.ba

30.3.2019

Pjevači i njihovi fanovi okupili su se u petak na ceremoniji uvrštavanja novih umjetnika Kuću slavnih rokenrola u Klivlendu, obilježenoj pozivima za više ženskih pjevačica u toj instituciji i brojnim britanskim sastavima.

Stivi Niks (Stevie Nicks), članica rok sastava "Fleetwood Mac" od 1998., u petak je postala dio historije kao prva žena koja je dva puta uvrštena u Kuću. U nju se može ući 25 godina nakon objave albuma. Niks je na ceremoniji izvela neke od svojih najvećih hitova poput "Stand Back" i "Edge of Seventeen".  

- Ona je toliko mudra i mirna. Vidi svu romansu i dramu svijeta i onda to slavi - kazao je Hari Stajls (Harry Styles), koji je pozvao Niks na pozornicu.  

Događaj večeri bio je poziv 52-godišnje pjevačice Dženet Džekson (Janet Jackson) odboru Kuće da uvrštava više pjevačica tokom svojih godišnjih ceremonija, a naglasila je i utjecaj svoje muzičke porodice na popularnu kulturu.  

- Nikad ne bih očekivala da ću ići njihovim stopama. Danas je vaša mala sestra uspjela - rekla je sestra Majkla Džeksona (Michael Jackson), odbivši komentirati aktualni dokumentarac "Leaving Neverland", koji govori o seksualnom zlostavaljanju na njegovom imanju. 

Pjevačica Žanel Mone (Janelle Monae) prozvala je Džekson legendarnom kraljicom magije crnih djevojaka zbog hitova poput "What Have You Done For Me Lately" i "Escapade" i dodala kako je ona uzor za stvaranje društveno svjesne muzike.  

- Slavimo te jer si nam dala sjećanja koja želimo zadržati i spremiti za idući život - istaknula je Mone i poručila Džekson da historija nije potpuna bez nje.  

Kuća slavnih rokenrola nalazi se u središtu Klivlenda u saveznoj državi Ohajo i šalje upitnike više od hiljadu muzičara, povjesničara i pripadnika muzičke industrije da predlažu nove članove.

Ovogodišnjom listom dominirali su britanski muzičari poput "The Zombiesa", "Roxy Musica", "Def Lepparda" i "Radioheada".  

"The Cure", također uvršten u petak, na ceremoniji je svirao hitove poput "Just Like Heaven", a Def Leppard je završio večer s improvizacijskim nastupom koji je uključivao klasike poput "Photograph" i "Pour Some Sugar On Me".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.